Biesse Group zet in op 35% groei

Biesse Group zet in op 35% groei

13 juli 2021

Onderstaand artikel is verschenen in de Interieurbouw van juli 2021.

Op 3 en 4 juni was het tijd voor het halfjaarlijkse managementoverleg tussen Biesse en De Groot Bewerkingsmachines. Met enkele extra maatregelen was het voor ons gelukkig weer mogelijk om naar Pesaro in Italië af te reizen. Voor veel van ons was het al meer dan een jaar geleden. We vonden het dan ook erg goed om alle ontwikkelingen die we via Teams-meetings gevolgd hadden, nu live te bekijken.

Optimalisatie Biesse Group

De donderdagochtend start met een presentatie van het centrale management over de nieuwe bedrijfsstructuur van de Biesse Group, waar het afgelopen jaar hard aan gewerkt is. De ambities zijn groot: de nieuwe structuur gaat innovatie bevorderen en ervoor zorgen dat de Biesse Group in de komende jaren met 35% groeit. In deze twee dagen wordt ons verteld hoe deze doelen bereikt worden…

Kantaanlijmmachines

Wat direct opvalt is de enorme aandacht voor kantaanlijmmachines. Een aanzienlijk deel van het Tech Center is inmiddels gevuld met zowel kleine als grote kantaanlijmmachines en bijbehorende handlingsystemen. Een team van Biesse Edgebanding is tijdens onze rondleiding druk bezig met het installeren van de nieuwe Biesse Stream met rondloopsysteem.

We komen ook andere innovaties tegen, zo zorgen externe voorsmeltsystemen en dubbele lijmbakken ervoor dat schakelen tussen lijmsoorten- of kleuren wel erg makkelijk is. Het gepatenteerde voorfreessyteem van Biesse past de positie van de voorfrees aan, afhankelijk van de dikte van het paneel. Een nog mooiere kant en een gelijkmatig gebruik van de voorfreeskop is het resultaat.

De groei van de kantaanlijmdivisie wordt nog duidelijker tijdens de rondleiding in de fabriek. Maar liefst 8 productiestraten zijn hiervoor ingericht. In het oog springt een nieuwe megalijn voor een grote Zweedse meubelbouwer; automatische in- en uitvoer, 2x2 parallelle kantaanlijmmachines met een draaistation in het midden, wat een prachtige machine!

Biesse Systems en AutomAction

Onder deze namen vinden we alle automatiserings-oplossingen van Biesse. Ook hier zorgt productontwikkeling voor een breder aanbod. Robottechnologie wordt inmiddels al helemaal omarmd door Biesse. Het valt ons op dat deze technologie zeker niet alleen maar inzetbaar is bij grote bedrijven.
In het Tech Center vinden we bijvoorbeeld een opdeelzaag en een vlakke tafel freesmachine met een gekoppelde robot. Deze ontlaadt de machine en stapelt de bewerkte panelen op pallets.

Biesse Housing

Net als De Groot voorziet Biesse een enorme groei in de prefab woningen met onder andere gebruik van CLT panelen. Momenteel worden diverse overnames afgerond van fabrieken gespecialiseerd in handling van prefab constructies. Onder de naam ‘Biesse Housing’ zal Biesse een aanzienlijke rol gaan spelen in prefab woningbouw en massief houtbewerking.

Productintroducties 2021

In de komende maanden kunnen we nog een aantal nieuwe machines en innovaties van Biesse verwachten. Er zal een nieuw type opdeelzaag, CNC-bovenfrees, verticale CNC-boormachine, breedbandschuurmachine en platenmagazijn komen. Daarnaast is er flink geïnnoveerd op het gebied van de balkentafel en vacuümcups, waar we ook dit jaar al van kunnen profiteren.

Veel van deze innovaties zullen ook naar de showroom van De Groot komen. Wij kijken er naar uit!