Snelste nestingmachine ter wereld

Snelste nestingmachine ter wereld

20 juli 2021

Onderstaand artikel is verschenen in de Interieurbouw van juli 2021.

De Biesse Rover B FT nestingmachine is nu ook verkrijgbaar als High Dynamics (HD) machine. High Dynamics technologie stelt Biesse in staat om nieuwe productiviteitsnormen te definiëren voor nesting bewerkingen. De Nestingmachine Rover B FT HD is ontworpen om met hoge snelheid plaatmateriaal te bewerken. Naast hout-gebaseerde materialen kan de machine ook ingezet worden voor plexiglas, alucobond, aluminium en acrylic. 

Productieomgeving

Voor deze machine is een redesign van het machineframe uitgevoerd, zodat de krachten die bij de hoge snelheden vrijkomen goed opgevangen worden. Met de afgesloten productieomgeving is het mogelijk tot 50 meter per minuut te frezen (bij 12 mm gereedschap) en positioneren tot 170 meter per minuut. De cabine, die de bewerkingstafel omringt, is voorzien van deuren die van voren volledig open kunnen. Daarnaast beschikt de cabine over kijkvensters die zorgen voor rechtstreeks zicht op de bewerking.

Specificaties

De Rover B FT HD heeft een robuuste structuur, hoog motorvermogen, automatische smering en zware THK lineaire geleidingen. De nestingmachine kan stand-alone draaien, maar kan ook naadloos gekoppeld worden met automatische in- en uitvoersystemen. De werktafel is geschikt voor het bewerken van panelen van verschillende types en afmetingen. Daarnaast beschikt de machine over versterkte aandrijvingen en een krachtige afzuiging.

Doelgroep

Biesse richt zich met deze machine op bedrijven die hun productie willen verhogen en tegelijk werknemers totale veiligheid willen garanderen.
De Biesse Rover B FT HD nestingmachine is beschikbaar bij De Groot Bewerkingsmachines, de exclusieve dealer van Biesse in Nederland.