De eerste week bij De Groot

De eerste week bij De Groot

13 september 2022

Deze september groeit onze De Groot familie met maar liefst 9 personen! We zijn ontzettend blij dat Bart, Tim, Matijn, Sem, Eric, Patrick, Wilfri, Geert en Johnny ons team komen versterken en we hebben dan ook ons best gedaan om ze een warm welkom te geven. Is dat gelukt? We vroegen Bart, Matijn en Wilfri naar hun ervaringen tijdens de eerste week en dit waren hun antwoorden:

Bart Franken – stagiair onderdelen-afdeling

Mijn eerste week bij De Groot heb ik als erg prettig ervaren. Ik werd goed opgevangen door mijn begeleider (Chris Mol) en heb van iedere medewerker het gevoel gekregen dat ik welkom was. Iedereen stond open voor vragen van mij en dat is voor mij een hele fijne sfeer om in te werken.

In mijn eerste week heb ik vooral het bedrijf in een flowchart neergezet. Dit houdt in dat er bepaalde bedrijfsprocessen gelinkt worden met elkaar op basis van een oorzaak/gevolg relatie. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook voor mijn supervisor op de universiteit die zo een goed beeld van het bedrijf krijgt.

Wat mij het meest opviel tijdens mijn eerste week was de openheid van iedereen, samen met de interesse. Als nieuw iemand binnen het bedrijf is het altijd even kijken hoe iedereen met elkaar omgaat, wat bij De Groot erg gezellig is! Vooral in de pauzes is het naar mijn mening goed gezellig.

Tot nu toe komt het bedrijf goed overeen met wat Chris en Els mij hebben verteld in de eerste meeting. Erg fijn daarboven is de openheid van iedereen en de wil om mij te helpen. Heel erg bedankt daarvoor!

Wilfri van Hemmen – Business Controller

Hoi, ik ben Wilfri van Hemmen en 1 september gestart bij De Groot Bewerkingsmachines als business controller. Na mijn sollicitatie en kennismakingsgesprekken had ik al een goed gevoel en dat was wederzijds.

De eerste week was dan ook een bevestiging van deze keuze. Een hartelijk welkom door de directie met een lekker verzorgde lunch samen met de andere nieuwkomers. Het inwerken en gesprekken bij de verschillende afdelingen aan de hand van een goed in elkaar gestoken inwerkprogramma zorgen voor een prettige introductie.

De gedegen voorbereiding straalt dan ook de professionaliteit van De Groot uit, de basis die er ligt en de uitdagingen komen naadloos overeen met mijn verwachtingen.

Een mooi team waarin ik mag meespelen, iets wat ik al heb gemerkt tijdens de Big Meeting waarin de gedrevenheid en het enthousiasme van alle medewerkers te merken was.

Matijn Brolsma – stagiair procesoptimalisatie

Afgelopen week ben ik begonnen aan mijn stage procesoptimalisatie bij De Groot Bewerkingsmachines. De Groot is een familiebedrijf en dat merk je ook aan de verwelkomende, informele sfeer. Mijn stagebegeleider Harld van Hattum is erg behulpzaam en betrokken bij mijn project. Ik heb in de eerste week veel ruimte gekregen om kennis te maken met de organisatie en haar processen. Als stagiair bij De Groot mag je iedereen lastig vallen met je vragen.

Na een aantal gesprekken met mijn stagebegeleider zijn we tot een opdracht gekomen: het maken van een dashboard voor de planning. Aan de hand van dit dashboard moeten managers kunnen zien hoe druk de technici het hebben en wat de mogelijkheden voor nieuwe projecten zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Vind jij het ook fijn om te werken in een informeel, betrokken bedrijf? We hebben nog een aantal vacatures open staan. Kijk snel op onze vacature-pagina!