De Groot voegt S&S opsluitbanken toe aan het assortiment

De Groot voegt S&S opsluitbanken toe aan het assortiment

22 februari 2022

De Groot is al jaren bezig met het automatiseren van het proces in de werkplaats. Dit doen we met succes, aangezien een groot deel van de werkplaats al geheel geautomatiseerd kan worden. Echter zijn er ook nog een aantal onderdelen binnen het proces te automatiseren, waaronder het opsluiten van kozijnen, ramen en deuren. Doordat bedrijven steeds meer verschillende soorten en maten kozijnen achter elkaar maken, in plaats van lange series met dezelfde kozijnen, komen zij in de problemen met het telkens moeten verplaatsen van de stempels. Hierdoor kan er niet effectief gewerkt worden.

Daarom is De Groot op zoek gegaan naar niet alleen een oplossing voor dit probleem, maar ook naar andere aspecten zoals:

  • Klantvriendelijkheid
  • Opleidingsmogelijkheden voor onze technici
  • Documentatie op orde
  • Software gemakkelijk te koppelen
  • Onderhoudsvriendelijk

In deze zoektocht is De Groot uitgekomen bij dé oplossing op de problemen die ontstaan bij opsluiten, namelijk de S&S automatische opsluitbanken.

Over S&S Machinenbau

S&S is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van automatische opsluitbanken. Het bedrijf is in 1968 opgericht in het Duitse Regensburg. Oorspronkelijk begon S&S als een handelsbedrijf voor machines en gereedschappen. Door de jaren heen heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een producent van machines. Tegenwoordig staat het bedrijf internationaal bekend als een premium producent van automatische opsluitbanken.

Bekijk de automatische opsluitbanken van S&S

Onze samenwerking

Wij bij De Groot zijn daarom verheugd om de exclusieve samenwerking met S&S aan te kondigen. We zijn met deze samenwerking gegaan voor het totale plaatje, dus niet alleen de kwaliteit van de machines. Ook de onderdelen die hierboven genoemd zijn, zoals de service, zijn voor ons van groot belang. Daarnaast is de software van de S&S opsluitbanken ook gemakkelijk te koppelen aan de software van onze huidige machines. Mede om deze redenen zijn wij met het prachtige bedrijf S&S in zee gegaan.

Deze samenwerking hebben wij aangekondigd tijdens onze Massief dagen op 16 & 17 maart. Tijdens deze dagen zijn er daarom ook al verschillende demonstraties gedaan op de S&S Super, zodat onze bezoekers ook kennis konden maken met deze automatische opsluitbank. Deze bezoekers waren net zo enthousiast over de machines als wij zelf, dus we kijken uit naar de samenwerking met S&S Maschinenbau.

Automatische opsluitbanken van S&S