De Hand Guard demo-dagen - 3, 4 & 5 nov.

De Hand Guard demo-dagen - 3, 4 & 5 nov.

3 november 2021

Altendorf lanceert veiligste formaatzaag ter wereld

De volledig nieuw ontworpen Hand Guard machines van Altendorf overtreffen alle waarden en verwachtingen op het gebied van veiligheid, torsiestijfheid en lage trillingen. De Hand Guard beschikt over 's werelds eerste en enige optisch systeem dat mens, materiaal en machine beschermt. De Hand Guard formaatzagen bezitten een uniek optisch detectiesysteem uitgerust met twee camera's en software voor handherkenning.

Demo-dagen bij De Groot

Het door Altendorf gepatenteerde veiligheidssysteem is een revolutie voor de veiligheid van formaatzagen en binnenkort beschikbaar voor de Nederlandse markt. De Hand Guard zal alleen via exclusieve Altendorf dealers beschikbaar zijn. De Hand Guard moet namelijk elk jaar voorzien worden van onderhoud en dit mag alleen worden verricht door gecertificeerde Altendorf dealers. Voor de Nederlandse markt is dit De Groot Bewerkingsmachines. Om jou te informeren over deze machine met onovertroffen veiligheidssysteem organiseren wij op 3, 4 en 5 november de Hand Guard demo-dagen.

Inschrijven

Programma Hand Guard demo-dagen

Op 3, 4 en 5 november 2021 vinden in de showroom bij De Groot Bewerkingsmachines de Hand Guard demo-dagen plaats. Gedurende deze dagen vinden meerdere sessies plaats. Tijdens deze sessies krijg je een demo en word je alles verteld over de Hand Guard. Waarna jij nog ruime tijd hebt om vragen te stellen. Na deze sessie weet jij alles over de Altendorf Hand Guard formaatzaag. Om jou alle aandacht en tijd te kunnen geven hebben wij de dagen opgedeeld in tijdsloten. Er is beperkt plaats dus reserveer op tijd. 

Inschrijven

's Werelds eerste en enige optisch veiligheidssysteem

Dit vooruitstrevende systeem is gebaseerd op de vroegtijdige herkenning van een mogelijk gevaarlijke situatie. Twee camera's en software voor handherkenning detecteren wanneer de hand van de operator het zaagblad nadert. Het midden van de hand wordt hiervoor als referentiepunt gebruikt. Hierdoor werkt het systeem ook bij operators die beschadingingen aan de hand hebben opgelopen. Komt de operator binnen ongeveer 2 cm van het zaagblad, afhankelijk van de richting en snelheid van de hand, dan zakt de zaaggroep onder de tafel en stopt in minder dan een kwart van een seconde. Dit ongeëvenaarde systeem detecteert en elimineert het gevaar voordat enige aanraking met het zaagblad plaats kan vinden.

Kenmerkend ontwerp

Met het ElmoDrive-besturingssysteem kan je o.a. maten ingeven via het zwenkbare bedieningspaneel op ooghoogte. Bovendien kan je vanuit hier de hoogte en kanteling van het zaagblad, snelheid en andere functies oproepen. 

Baanbrekend systeem

Het innovatieve systeem maakt gebruik van verschillende zones voor detectie, waarschuwing en inwerkstelling. Door middel van een LED-strip in de beschermkap wordt de operator op de hoogte gesteld in welke van deze zones hij zich bevindt. Wanneer het systeem in werking treedt zakt de zaagunit in een oogwenk geheel onder de tafel en wordt het zaagblad gestopt. Na her-activering van het systeem is de machine na 10 seconden weer klaar voor gebruik. Het systeem veroorzaakt geen schade aan de machine of aan het zaagblad en jouw productiviteit blijft behouden. Het veiligheidssysteem werkt zelfs wanneer de operator handschoenen draagt.

Werkt met elk materiaal

De Hand Guard bied je alle mogelijkheden voor materiaalverwerking. Zelfs het verwerken van stroom geleidende materialen, zoals kunststof, aluminium of vochtig hout, is mogelijk. Zaagbladen van alle soorten, zowel nieuw als gebruikt, met een maximale diameter van 550 mm kunnen worden geplaatst in de machine. Bovendien is enkelzijdige schuinstelling van het zaagblad mogelijk. Doordat het zaagblad snel stopt en naar beneden zakt wordt het materiaal nauwelijks beschadigd. Waardoor jij met hetzelfde stuk materiaal gewoon door kan gaan waar je bent gebleven. 

Reserveer jouw plaats

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, in verband met de meest recente coronaregels, is het belangrijk dat je op tijd jouw plek reserveert. Dat kan via onderstaand formulier. Je ontvangt na het invullen een bevestiging per mail.