Kennissessie Automatisering Plaatbewerking

Kennissessie Automatisering Plaatbewerking

9 februari 2023

Update 31-1: vanwege het grote aantal aanmelding is de inschrijving voor dit evenement gesloten.

Bereid je voor op de toekomst tijdens deze interactieve kennissessie

We staan voor veel uitdagingen in de komende jaren. De vraag zal nog verder stijgen dankzij het grote aantal woningen wat gebouwd moet gaan worden. Ook wordt de looptijd van bouwprojecten korter, waardoor jij Just-In-Time moet gaan leveren. Het personeel is daarnaast ook nog steeds schaars. Automatisering is hét antwoord op de uitdagingen voor de plaatbewerking. Tijdens deze interactieve ochtend op 9 februari 2023 ontdek je welke kansen er voor jou liggen.

Programma kennissessie automatisering 9 februari 2023

08.00 uur
Ontvangst met ontbijt
09.00 uurSoftwarekoppelingen en automatisering
09.45 uurElkekastopmaat.nl - klantverhaal
10.15 uurPauze
10.45 uurKoninklijke CBM - toekomst van personeel
11.15 uurPlessers Deuren - klantverhaal
11.45 uurPauze
12.00 uurWerkplaats van de toekomst
12.45 uurIMOS - Integratie met Biesse
13.15 uurAfsluiting en napraten tijdens lunch

Programma in detail

Softwarekoppelingen en automatisering

9.00 uur
Hoe stuur je jouw machines aan vanuit externe pakketten? Welke softwarekoppelingen zorgen voor een hogere productie? Hoe kun je real-time inzicht hebben in elk onderdeel van je productie? Tijdens deze presentatie deelt onze afdeling Automatisering veel voorbeelden van de mogelijkheden rondom softwarekoppelingen.

Elkekastopmaat.nl - klantverhaal

9.45 uur
Samen met zijn team maakt Dick van den Brink letterlijk elke kast op maat. Vorig jaar investeerden zij in een Biesse Rover A CNC-freesmachine en een Brema Eko 2.2 verticale CNC-boormachine. De aansturing van hun machines gebeurd vanuit PaletteCAD. Tijdens dit klantverhaal ontdek je hoe Dick tot deze keuze is gekomen en hoe ze hun proces hebben aangepast om het maximale uit hun machines te halen.

Koninklijke CBM - Toekomst van personeel en verduurzaming

10.45 uur
Anouk van Stipriaan en Monique van Niekerk van Koninklijke CBM verzorgen een presentatie over de toekomst van personeel. Wanneer we verder gaan automatiseren zullen de rollen van personeelsleden ook veranderen. Hoe bereid je je daar op voor? Wat wordt er nu al gedaan om personeel van de toekomst op te leiden? Je ontdekt het in deze presentatie.

Plessers Deuren - klantverhaal

11.15 uur
Ruben Plessers nam vorig jaar het Biesse Winstore platenmagazijn met gekoppelde Rover CNC-nestingmachine in gebruik. Niet alleen het machinepark is geautomatiseerd, maar ook de software is op maat gemaakt om 100% aan te sluiten op het proces van Plessers Deuren. Ontdek tijdens dit klantverhaal de mogelijkheden én de resultaten van automatisering.

Werkplaats van de toekomst

12.00 uur
Onze productspecialist voor plaatbewerking, Arjan Hannewijk, neemt je mee in de werkplaats van de toekomst. Wat zijn de grote en kleine ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking en welke voordelen kun jij daar uit halen?

IMOS - Integratie met Biesse

12.45 uur
IMOS, wereld marktleider in 3D tekensoftware voor interieurs en meubels, kondigde vorig jaar een nieuwe samenwerking met Biesse aan onder de naam IX by IMOS. Deze live demonstratie van Alexander van der Linden laat zien hoe je met één pakket van idee tot productie komt.