Klantcase: Feijen SP met de Brema Eko 2.2

Klantcase: Feijen SP met de Brema Eko 2.2

14 september 2021

Feijen SP, gevestigd in Bemmel, is gespecialiseerd in het produceren van uiteenlopende producten en onderdelen voor diverse markten als de standbouw, zakelijke interieurmarkt, evenementenbranche en de Yacht industrie. Wij brachten een bezoek aan Feijen SP en spraken een werkvoorbereider over hun reeds aangeschafte verticale CNC-boormachine, de Biesse Brema Eko 2.2. Waarom de keus voor deze machine en wat levert de machine Feijen SP nu precies op? 

Benieuwd hoe de Biesse Brema Eko 2.2 eruitziet? Bekijk dan de onderstaande videobeelden die wij bij Feijen SP hebben mogen maken. 

Keuze voor Biesse Brema Eko 2.2

De Brema Eko 2.2 stelt Feijen SP in staat een groter deel van de vraag in de markt te beantwoorden. “Een bedrijf benaderde ons met de vraag of wij panelen konden voorzien van gaten en deuvels. En dan eigenlijk specifiek een 6 mm deuvel in 12 mm materiaal te schieten. Deze vraag wilde wij graag beantwoorden en zo is de bal gaan rollen.”

Over de keus voor de Brema Eko 2.2 hebben ze bij Feijen SP niet lang hoeven nadenken. “Biesse heeft met de Brema Eko 2.2 de enige verticale CNC-boormachine waarmee het mogelijk is om een 6 mm deuvel in 12 mm materiaal te kunnen schieten. Met andere machines was het weliswaar mogelijk om een 8 mm deuvel in te schieten maar dat zou betekenen dat het materiaal ook dikker zou moeten worden. Iets wat wij en de klant liever wilden vermijden.”

Sneller werken

Naast de mogelijkheid deze specifieke grootte van deuvels in te kunnen schieten biedt de Brema Eko 2.2 nog een stuk meer. Doordat de bewerkingen (frezen, boren, lijmen en deuvels inschieten) in één machine plaatsvinden is Feijen SP namelijk een stuk efficiënter. “Waar we vroeger het proces begonnen met het uitmeten waar de gaten moesten komen, begint het proces nu met het scannen van een barcode. In de tijd dat wij de gaten hadden uitgemeten en geboord heeft de machine het hele proces al uitgevoerd.” 

Eenvoudige bediening

Bovendien is de machine eenvoudig te gebruiken. “Op dit moment is de operator die met deze machine werkt niet aanwezig dus staat er een medewerker bij die normaal gesproken op de montage afdeling werkt. Ik heb hem vanochtend uitgelegd hoe de machine werkt en nu in de middag kan hij zelfstandig aan de machine werken. En dat zonder enige kennis van de machine zelf. Hoe fijn is dat!”. 

Bekijk de Biesse Brema Eko 2.2

De Brema Eko 2.2 is uiteraard ook op onze website te vinden. Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over deze verticale CNC-boormachine.