Klantcase: Schilte schoolmeubilair

Klantcase: Schilte schoolmeubilair

22 juni 2022

Schilte levert dankzij Brema Vektor 15

Waar we vroeger onze kinderen naar de dichtsbijzijnde school brachten, gaan we tegenwoordig school-shoppen. We bekijken meerdere scholen en die waar we het beste gevoel bij hebben mag zorg gaan dragen voor onze kinderen. Steeds meer scholen kiezen daarom voor een mooi, maatwerk interieur om ouders te overtuigen. Familiebedrijf Schilte in IJsselstein helpt scholen al meer dan 100 jaar aan degelijke meubels en bestaat al meer dan 160 jaar. Met de stijgende vraag naar maatwerk oplossingen kwam ook de behoefte aan een snelle en flexibele machine voor plaatbewerking. Het antwoord vonden ze in de Biesse Brema Vektor 15 verticale CNC-machine.

“Mijn opa en vader kochten al in 1983 de eerste CNC-machine,” zo vertelt huidige generatie eigenaar Edwin Pompe. “Het was toen ongelooflijk dat je met één druk op de knop opeens een rond gat had in je paneel. Die eerste CNC heeft ons veel gebracht, zowel de productie als de mogelijkheden groeiden.” Inmiddels draaien er vijf CNC-machines 38 uur per week bij Schilte. De laatste toevoeging aan het machinepark is de Biesse Brema Vektor 15.

24/7 produceren in Nederland

“Tuurlijk is zo’n machine een flinke investering,” zo vertelt Ralph. “Onze tafelbladen zijn zo zwaar dat ze met twee personen getild moeten worden. Deze twee personen zijn maximaal 7 uur per dag productief. Met de Synchro kan ik nu 24 uur per dag produceren, dat is dus een gigantische stijging in productiviteit. Ik heb bij de berekening niet gekeken naar wat ik ga besparen, maar wat ik ermee ga verdienen. En dan is de machine heel snel interessant voor mijn producten.”

De Rover en Synchro combinatie is voor Ralph nog maar de eerste stap. Uiteindelijk wil hij veel meer van de productie naar Nederland halen. “In Azië wordt ongelooflijk inefficiënt gewerkt, omdat arbeid daar altijd goedkoop was. Hier in Europa lopen we mijlenver voor in proces- en oplossingsgericht denken. Als we het werk door machines uit kunnen laten voeren, wordt zelf produceren in Nederland opeens interessant. Bijkomend voordeel is dat we zo minder afhankelijk worden van Azië.”

Gebruiksvriendelijk

De machine draait nu 2 jaar en Edwin is erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de machine: “We besparen minimaal 2 uur steltijd per dag. Naast de hoge snelheid ben ik ook echt blij met de degelijkheid van de machine. We bewerken zelfs massief hout op de machine. Dankzij de barcodescanner kan bijna iedereen met de machine werken. We hebben nu een Oekraïense jongen aangenomen en die draait binnen één dag al volop mee in onze productie, mooi om te zien!”

Produceren in Nederland

Werken met de Vektor 15 smaakt voor Edwin naar meer: “We hebben de ambitie om elk jaar 10% meer productie te doen met hetzelfde aantal FTE’s. De houtbewerking blijven we hoe dan ook in Nederland doen, enerzijds om de kwaliteit te kunnen controleren en anderzijds omdat we nog meer maatwerk schoolinterieurs willen gaan doen. We zullen dus nog meer moeten gaan automatiseren in de komende jaren.”

Schilte’s Biesse Brema Vektor 15

De Biesse Brema Vektor 15 van Schilte maakt gebruik van een draaistation en terugloopbaan. Na invoeren kunnen alle zes de kanten van het werkstuk bewerkt worden, zelfs contour frezen is mogelijk. Via de terugloopbaan komen de panelen weer bij de operator uit. Alles gebeurt op lichaamshoogte, zodat fysieke klachten voorkomen worden.

Er is gekozen voor een revolvermagazijn met 10 gereedschappen in een vaste configuratie. Gereedschap wisselen duurt slechts 2 seconden. Naast het freesgereedschap hebben ze ook 45 boortjes tot hun beschikking.

De machine werkt met een camera, programma’s worden via een barcode automatisch opgeroepen uit AlphaCAM. In de Biesse software worden de bewerkingen geoptimaliseerd zodat de machine zo min mogelijk steltijd heeft.

Meer weten over onze productielijnen?

We denken graag met je mee over de juiste oplossing voor jouw bewerkingsproces. Nodig ons uit voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via 073 547 1300 of aanvragen@degroot.nl.