Klantcase: Verwol Projektafbouw Opmeer

Klantcase: Verwol Projektafbouw Opmeer

29 juni 2022

ICT-manager wordt ook betrokken bij keuze opdeelzaag

Twee jaar geleden werd bij Verwol Projektafbouw de keuze gemaakt voor de Biesse Selco WN250 opdeelzaag. Waarom? “Ook online veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. De opdeelzaag moest aan het netwerk en Biesse was de enige leverancier die hun opdeelzagen op Windows 10 had draaien. Dit was een keiharde eis van onze ICT-manager. Dan wordt de keuze wel erg makkelijk gemaakt,” zo vertelt productieleider Johan.

Verwol Projektafbouw is al meer dan 45 jaar actief in systeemplafonds en systeemwanden. Kantoorpanden is hun specialiteit, verduurzaming hun passie. Met innovatieve systemen zorgen ze voor een aangenaam en ergonomisch werkklimaat. De architect bedenkt het, Verwol voert het uit met een team van 120 werknemers en nog eens 150 onderaannemers. Inmiddels hebben ze een indrukwekkend portfolio met grote namen als Mercedes-Benz, Microsoft en Unilever.

Biesse Selco opdeelzaag

Omdat ze veel grote projecten doen is er gekozen om het proces te starten met een opdeelzaag, vervolgens gaan de panelen op de kantenaanlijmmachine en waar nodig volgen de laatste bewerkingen op de Biesse CNC-freesmachine. Met deze combinatie zijn ze in staat om in drukke perioden veel volume te draaien.

Voor de komst van de nieuwe Biesse Selco WN250 werd er bij Verwol ook al gewerkt met een Selco opdeelzaag. Maar liefst 16 jaar heeft deze machine dienst gedaan en aan het eind van zijn diensttijd functioneerde hij nog prima volgens Johan. Het probleem was dat hij niet aan het netwerk mocht, aangezien hij nog op Windows 98 draaide.

“De operator typte alle zaaglijsten van kantoor over en bedacht zelf hoe hij het best de platen kon opdelen. Nu we de software gekoppeld hebben aan ons tekenpakket besparen we met gemak een uur per dag, alleen al achter de opdeelzaag. Het uitsorteren bij de voormontage tel ik dan niet eens mee,” vertelt interieurbouwer Maarten lachend.

Intuïtieve software

“Italianen zijn erg vooruitstrevend in software, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Duitse fabrikanten,” vertelt Johan wanneer we hem naar de software vragen. “We werken nu met Optiplanning van Biesse, dat werkt echt fijn hoor!”

Maarten vult aan: “De software ziet er zo simpel uit, de animaties zorgen ervoor dat je meteen snapt hoe je moet zagen. Ik kan iemand binnen een dag leren werken met de opdeelzaag.”

Werken met barcodes

De volgende stap om de machinale nog beter te laten presteren is gebruik gaan maken van barcodes. “We willen graag onze CNC-freesmachine en de kantenaanlijmmachine vervangen voor een nieuwer model. Misschien zelfs meteen al met Windows 11. Dan kunnen we die machine ook met een gerust hart aan het netwerk hangen en is de weg vrij om te gaan werken met barcodes. Dan zijn we weer helemaal up-to-date!”

Eén ding is volgens Johan duidelijk: de ICT-manager doet bij de volgende machine ook weer een flinke duit in het zakje. “Met het huidige online landschap is cybersafety meer dan ooit een thema. We kunnen het ons niet veroorloven om enkele weken dicht te gaan als iemand per ongeluk een verkeerd bestand aanklikt. De Groot en Biesse bieden daar een goed antwoord op, dat geeft vertrouwen.”

Meer weten over onze productielijnen?

We denken graag met je mee over de juiste oplossing voor jouw bewerkingsproces. Nodig ons uit voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via 073 547 1300 of aanvragen@degroot.nl.