Massief Dagen - 16 & 17 februari 2022

Massief Dagen - 16 & 17 februari 2022

16 februari 2022

Voor timmerbedrijven, aannemers, prefab bouwers, verpakkingsindustrie, trappenproducenten, GWW en massieve meubelindustrie is er tijdens de Massief Dagen bij De Groot van alles te beleven. Je stelt je eigen programma samen door te kiezen welke interactieve machine-demonstraties en interessante kennissessies je gaat bijwonen. Zo haal jij het meeste uit de dag. Alles uiteraard op een corona-verantwoorde manier. Ontdek hieronder het hele programma en geef je direct op via het formulier.

Direct aanmelden

Programma Massief Dagen

Wanneer: 16 en 17 februari
Tijd: 8.00 tot 17.00 uur
Waar: Vinkenveld 3 in Rosmalen

Demonstraties

CNC-bewerken, schaven en profileren, afkorten, lijmen, opsluiten en handgereedschap.

Kennissessies

Klantverhalen, software, procesoptimalisatie, Internet of Things, handling, Conturex, afzuiging en service.

Direct aanmelden

Introductie Conturex Vario S

Tijdens de Massief Dagen kun je voor het eerst in Nederland de nieuwste generatie Conturex bekijken. Dankzij de vernieuwde tafel ben je met dit bewerkingscentrum nog flexibeler. 3D-klemtechniek zorgt ervoor dat je nog meer profielen kunt maken en nu ook brede delen tot 330 mm kunt bewerken. Door de dynamische uitvoer kan je de machine nog langer autonoom laten produceren, zonder veel meer ruimte voor buffers in te moeten richten. Ontdek wat de Conturex Vario nog meer kan en wat dit voor jou betekent tijdens één van de demonstraties op de Massief Dagen.

Demonstraties Conturex Vario S: 9.00 | 11.00 | 13.00 | 15.00

Demonstraties

CNC-bewerken

Vierzijdige schaaf- en profileermachines

Afkortzagen

Lijmen

Standaardmachines en handgereedschap

Direct aanmelden

Kennissessies

Ervaringsdeskundigen op verschillende gebieden zullen tijdens de Massief Dagen het gesprek met jou aangaan tijdens diverse kennissessies. De sessie begint met een korte introductie op het thema, waarna de experts met jou in gesprek gaan tijdens een rondetafelgesprek. Je kunt zo vragen stellen of de discussie aangaan. Het doel is dat iedereen de ruimte met meer kennis verlaat.

09.00 - Klantverhaal Timmerfabriek Neede (alleen 16 feb.)

Michel Nijenhuis
Just-in-time werken volgens een Lean-proces, dat is waar Timmerfabriek Neede een aantal jaar geleden voor koos. Ontdek tijdens deze kennissessie hoe ze dit geïmplementeerd hebben en wat het ze gebracht heeft.
Meer over Timmerfabriek Neede

10.00 | 14.00 - Procesoptimalisatie

Jeroen Vorstenbosch en André van der Ent
Onze specialisten voor massief houtbewerking gaan met je in gesprek over de processen in jouw werkplaats. Hoe spoor je kansen op en hoe implementeer je succesvol verbeteringen in jouw proces?

10.00 - Regels en mogelijkheden voor afzuiging

Sikke Bijlsma van Meconaf
Meconaf is dé specialist in schone lucht. Tijdens deze kennissessie ontdek wat de meest recente wet- en regelgeving is rondom afzuiging. Aan de hand van voorbeelden krijg je te zien wat mogelijk is, zowel qua afzuiging als afvalverwerking. Uiteraard is er ook veel ruimte om je vragen te stellen.

11.00 | 15.00 - Software & koppelen van systemen

Harld van Hattum
Harld heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het koppelen en optimaliseren van software-systemen van houtbewerkingsmachines. Tijdens deze kennissessie ontdek je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software en heb je de mogelijkheid om jouw ideeën en vragen voor te leggen.

11.00 - Schaven en schaaflijnen

Meer informatie volgt.

12.00 - Neem een voorsprong op de concurrentie met IoT-tools

Serkan Kaya en Stijn Münninghoff
Niet alleen apparaten in je huis worden steeds ‘slimmer’, maar ook op de werkvloer kom je steeds meer slimme machines tegen. Hoe maak je hier maximaal gebruik van en hoe zet je ze in om jouw bedrijf te onderscheiden van de concurrent?

12.00 - Ontwikkelingen Weinig Conturex

Robert Peters en Jeroen Vorstenbosch
Deze kennissessie staat helemaal in het teken van de Conturex. Robert Peters werkt bij Weinig intensief aan het doorontwikkelen van de Conturex. Onze productspecialist Jeroen Vorstenbosch weet deze ontwikkelingen perfect te vertalen naar kansen voor de Nederlandse markt.

13.00 - Nooit meer ongewenste stilstand – jouw service-kansen

Henk Jilesen en Sjors Hintzen
De Service-afdeling van De Groot is continu in ontwikkeling. Tijdens deze sessie ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en toekomstplannen. Bovendien kun je jouw bedrijf opgeven om als eerste gebruik te maken van deze nieuwe ontwikkelingen.

15.00 - Construsoft Window (alleen 16 feb.)

Kristiaan Flierman
De kozijnindustrie krijgt steeds meer te maken met BIM, maar tot voor kort was er geen software om kozijnen in 3D te tekenen en de volledige werkvoorbereiding en machineaansturing te regelen vanuit één pakket. Samen met specialisten uit de timmerindustrie is daarom Construsoft Window ontwikkeld.

Naast 3D-modelleren van kozijnen wordt met intelligente componenten gewerkt, zoals spouwlatten, rekwerken, hang- en sluitwerk en dorpelsystemen. Ook het glas wordt, inclusief BIM-informatie en ventilatie, automatisch volgens de geldende normen gegenereerd. Rapportages zoals afkortstaten, schaafstaten en contramalstaten zijn eenvoudig te genereren én het aansturen van bewerkingscentrums behoren tot de mogelijkheden. Laat je informeren tijdens de kennissessie!
Meer over Construsoft

15.00 - Cloudomotion (alleen 17 feb.)

Meer informatie volgt.

Rondleidingen en gebruikte machines

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens de Massief Dagen een rondleiding bij De Groot te krijgen. We brengen ook een bezoek aan de gebruikte machine-hal. Misschien staat er wel een mooie machine voor jou bij!

08.30 | 12.00 | 16.00 uur

Ontbijt, lunch en borrel

Vroege vogels kunnen tussen 8.00 en 9.30 uur genieten van een lekker ontbijt.
Tussen 11.30 en 13.30 uur staat een heerlijke verse soep en een broodje voor je klaar.
We sluiten de dag af vanaf 15.30 uur met een gezellige borrel.

Corona-maatregelen

Tijdens de dagen kunnen we helaas maar een beperkt aantal bezoekers toelaten, zodat we aan alle maatregelen kunnen voldoen. We proberen het bezoek zo goed mogelijk over de dag te verdelen en het programma is zo opgesteld dat de bezoekers op diverse plekken in het bedrijf zijn.

Je kunt ons helpen door jouw bezoek aan te melden via onderstaand formulier, zo kunnen we een goede inschatting maken van de drukte gedurende de dag. Alvast hartelijk dank.

Reserveer jouw plaats

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, in verband met de meest recente coronaregels, is het belangrijk dat je op tijd jouw plek reserveert. Dat kan via onderstaand formulier. Je ontvangt na het invullen een bevestiging per mail.