Op weg naar de perfecte kant

Op weg naar de perfecte kant

30 maart 2023

Interieur- en standbouwers zijn het er toch wel universeel over eens: de kantenaanlijmmachine is de moeilijkste machine in de werkplaats. Maar een mooie kant maakt of breekt je project. Daarom was het bij De Groot afgelopen woensdag 29 maart tijd voor de vierde kantenaanlijm-ochtend. Vanuit het hele land kwamen interieurbouwers afgereisd naar Rosmalen voor een ochtend vol kantinspiratie.

Kantenaanlijmmachine is het verkeerde woord

Tijdens de demonstraties van productspecialist Nick Verouden van De Groot ontdekten we dat het woord kantenaanlijmmachine helemaal niet klopt. Eigenlijk is het een verzameling van vele machines met elk hun eigen taak. In perfecte harmonie en op 10de van millimeters moeten ze met elkaar samenwerken om zo te zorgen voor een stevige en prachtige kant. Als plaatbewerker kies je ervoor om de machine helemaal handmatig in- en bij te stellen of wanneer je iets meer uitgeeft kun je dit ook allemaal computergestuurd laten doen. 

Biesse biedt een uitgebreid aanbod kantenaanlijmmachines en bijpassende handlingsystemen voor elke fase van jouw bedrijf. Het gietijzeren frame verdeelt trillingen optimaal. Combineer dit met diverse gepatenteerde functies in de machine en je kiest met Biesse voor een perfecte kant!

Temperatuur is bijna altijd het probleem

Patrick van Ostermann Nederland deelde tijdens zijn presentatie de meest voorkomende kantenaanlijm-vragen en -problemen. We ontdekten hoe we de perfecte lijm bij jouw machine kunnen vinden, wat de ideale verwerkingstemperatuur is en tot slot kregen we de top 10 kantenaanlijmproblemen voorgeschoteld. Uiteraard met de oplossing erbij!

Wees niet bang voor een schuine of ronde kant

De Mafell HIT-M 65 is de enige mobiele kantenaanlijmer met hete-lucht-technologie. Combineer de HIT-M met de BAT bewerkingstafel en je lijmt moeiteloos ronde en schuine kanten. Zelfs binnenhoeken wordt een fluitje van een cent. Tijdens de interactieve demonstratie van Mafell zag we hoe we een perfecte ronde kant met hoogglans witte kantenband konden maken. Indrukwekkend!

Kantenaanlijmen? 

Begin bij De Groot! De weg naar de perfecte kant begint bij mooie samenwerkingen. We gaan graag met jou en jouw leveranciers in gesprek om de juiste oplossing bij jouw kantaanlijmvraag te vinden. Neem contact op met het team van De Groot voor een vrijblijvende kennismaking.