Plaat Dagen - 18 & 19 mei

Plaat Dagen - 18 & 19 mei

18 mei 2022

Speciaal voor de plaat bewerkende bedrijven organiseert De Groot op 18 & 19 mei de Plaat Dagen. Deze dagen zijn niet alleen zeer interessant voor interieurbouwers, stand bouwers en keukenfabrikanten maar ook voor houthandels/toeleveranciers en bouwbedrijven (dakkapellen, tiny houses, wanden ect.).

Laat je tijdens de Plaat Dagen informeren en inspireren aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij een van de stands in de kennisstraat, ontdek alles over de machines tijdens een van de vele demonstraties of laat je inspireren door het klantverhaal. Ontdek hieronder het gehele programma.

Direct aanmelden

Programma Plaat Dagen

Wanneer: 18 & 19 mei 2022
Tijd: vrije inloop tussen 8.00 en 17.00 uur
Waar: Vinkenveld 3 in Rosmalen

Demonstraties

CNC-bewerken, kantenaanlijmen, boren, frezen en groeven, opdelen, handlingoplossingen en handgereedschappen.

Kennisstraat

Leveranciers van software en materialen, materiaal en plaatverbinders, specialisten op het gebied van automatisering, IoT-tools, Service-experts etc.

Direct aanmelden

Demonstraties

CNC-bewerken

Kantenaanlijmmachines

Opdeelzagen & handlingsystemen

Boormachines

Formaatzagen

Machines en handgereedschap

Klantverhalen

Twee van onze klanten komen langs om te vertellen hoe zij de aanschaf, plaatsing en ingebruikname van hun machine(s) hebben beleefd. Hoe verliep het aankoop- en beslissingstraject? Wat zouden ze de volgende keer anders doen? Hoe is het personeel meegenomen in de beslissing? Bovendien beantwoorden ze na afloop met veel plezier al jouw vragen.

Woensdag 18 mei - Twan Gielens, eigenaar van 1573 Hout

Donderdag 19 mei - Edo de Lange, DGA van Frits de Jong Interieurbouw

Een greep uit de plaatbewerking kennisstraat

bSolid

Stijn Münninghoff
Hoe werkt de programmeringssoftware van een Biesse CNC-gestuurde bewerkingsmachine? Moet je handig zijn met computers om hiervan gebruik te maken? Hoe werkt het digitaal simleren van een CNC-bewerking? Welke macro’s zijn allemaal beschikbaar? Onze experts van Automation beantwoorden al jouw prangende vragen over het softwarepakket van de Biesse CNC-machine.

Software & koppelen van systemen

Luuk Teurlinx
Ontdek tijdens een bezoek aan deze stand de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software en krijg de mogelijkheid om al jouw ideeën en vragen voor te leggen.

Service

Henk Jilesen & Sjors Hintzen
Onze service-afdeling is constant bezig is met verbeteren en hierdoor continu in ontwikkeling. Krijg een inkijk in deze afdeling en wordt op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en toekomstplannen. Daarnaast kun je jouw bedrijf opgeven om als eerste gebruik te maken van deze nieuwe ontwikkelingen.

IoT-tool Sophia

Serkan Kaya
Machines zitten tegenwoordig boordevol met sensoren. Deze sensoren bieden jou een schat aan informatie over efficiëntie, machineprestaties, onderhoud en storingen. Maar wat kun je nu eigenlijk met deze gegevens en hoe maak je hier optimaal gebruik van? Ontdek de mogelijkheden van Sophia.

Koninklijke CBM

Koninklijke CBM is de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie en behartigt de belangen van ongeveer 550 leden. Samen met leden en sociale partners zet CBM zich in voor een sterke creatieve maakindustrie voor wonen en werken met een goede cao, pensioenfonds en opleidingen. CBM-leden profiteren van vele voordelen. Daarnaast is de hulp van CBM-adviseurs gratis voor leden. Zoals bij juridische kwesties, arbo en milieu, RI&E, personele en financiële zaken, energiebesparing, innovatie en nog veel meer. De netwerkevents bieden verbinding en inspiratie en zijn altijd op een bijzondere locatie met interessante sprekers. 

Cutr

Ben jij die ontwerper die te lang moet wachten op offertes voor je houtwerk? Heb je soms moeite met het vinden van een geschikte productiepartner op korte termijn? Of heb je een CNC machine en ben je opzoek naar meer opdrachten? Kijk dan eens op www.cutr.ai

Cutr is een platform dat ontwerpers verbindt met productiebedrijven in de houtindustrie. Het bestellen van CNC-werk was nog nooit zo snel en gemakkelijk. Upload je (2D/3D) ontwerp, vul in de details van je order, ontvang in 30 minuten een offerte en laat je houten producten produceren!

PaletteCAD

PaletteCAD, de meest gebruikte CAD/CAM combinatie in de interieurbouw.
Exclusieve keukens, kastenwanden onder dakschuintes, beursbalies en projectinrichtingen, het is allemaal te ontwerpen, te presenteren en te produceren.
Het programma bevat bibliotheken met uw favoriete beslagobjecten en plaattexturen. U stelt deze in volgens uw werkwijze en bouwt een eigen bibliotheek uit waarna het meeste tekenwerk niet iedere keer opnieuw gedaan hoeft te worden.
U kunt zich dus focussen op het maken van een mooi ontwerp voor uw klant en deze eenvoudig doorsturen naar uw productie. Door rekening te houden met uw machine, software en werkwijze worden de volledige CIX bestanden geëxporteerd voor uw machine, klaar voor productie.

Vectorworks

Maximale ontwerpvrijheid én flexibele werkvoorbereiding met Vectorworks.
Als interieurbouwer combineer je ontwerp, presentatie, werkvoorbereiding en productie tot één optimale workflow.

Creëer elke wensbare vorm met onderdeel op maat. Interiorcad laat je alle kleine details zien: kantenband, fineer, frezingen, … Alles wordt fysiek weergegeven in 3D-onderdelen op maat zodat je de juiste ontwerpbeslissingen kunt nemen.
Maak fotorealistische of handgeschetste 360°-panorama’s om een gedetailleerde indruk te geven van je ontwerp. Gebruik augmented reality en laat Vectorworks het project live over de bestaande situatie heen projecteren. Of ga nog een stap verder: gebruik de live sync tussen Vectorworks en Enscape voor verbluffende presentaties en animaties.

Dynfos Business Solutions - IronCAD

DynfosBusiness Solutions biedt met de IronCAD-software binnen één pakket een flexibele vrije ontwerpomgeving, van 3D-ontwerp tot productie.
Door de unieke vrije ontwerpwijze van IronCAD zijn zelfs de meest complexe projecten simpel te verwerken. Teken een ontwerp in 3D en ken de materialen toe aan onderdelen. Hieruit genereert de software de gegevens voor werkvoorbereiding. Zoals o.a. zaag- en inkooplijsten, 2D-tekeningen en NC-codes voor CNC-machines. Een wijziging doorvoeren kan op ieder moment, waarbij alle gegevens kloppend worden bijgewerkt. De foutkans neemt aanzienlijk af terwijl productiviteit toeneemt. Leg jouw focus op het tekenen en laat de software het rekenwerk doen.

Ostermann Nederland

Welke lijmsoorten en kantenbanden zijn er? Is het mogelijk om kanten per meter te bestellen? Welke kantenbanden zijn geschikt voor de verwerking van nulvoegtechnologie? Leg al jouw kantenaanlijm-problemen voor aan een expert van Ostermann.

Mafell

Wat een MAFELL machine werkelijk waard is, ontdekt men pas na jaren in de praktijk. Onze machines zijn het resultaat van een uniek fabricageproces waardoor de spreekwoordelijke MAFELL kwaliteit voor generaties ontstaat. Dit maakt onze producten al tijden onvergelijkbaar: een krachtige motor, een extreem robuuste constructie, de hoogste precisie en een ongekende lange levensduur. 
MAFELL staat voor kwaliteit zonder compromissen bij het vervaardigen van machines voor houtbewerking. Onze goede contacten met de vakman vindt u terug in de innovatieve details van al onze machines. Van vakmensen voor vakmensen.

Intelligent Fixings

Het Intelligent Fixings PEANUT®-verbindingssysteem is ontworpen om montagetijd te verkorten, de verbindingssterkte te vergroten en meubels van hoge kwaliteit te creëren, terwijl het voordelig blijft. Alle PEANUT®-componenten hebben een bolvormige kop die in een bijbehorende sleuf schuift, de panelen samentrekt en een ongelooflijk sterke verbinding creëert. Montage is een eenvoudig proces waarbij geen gereedschap/onderdelen nodig zijn om het meubel in elkaar te zetten, perfect voor iemand van elk vaardigheidsniveau. Het PEANUT®-systeem heeft een breed scala aan toepassingen, ontworpen voor bedrijven van elke omvang die hun productie willen verbeteren, of dit nu een in-house assemblageproces is of het verzenden van prefab flat-packs.

DecoLegno

DecoLegno is exclusief leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf, en biedt daarmee een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Innovatieve technologieën maken het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en maatwerk meubelen. Voor ieder project is een passende oplossing in decorspaanplaat, HPL, MDF en bijpassend ABS-kantenband.

KMWE Toolmanagers

Op zoek naar gereedschappen met een lange standtijd? De laatste ontwikkelingen op het gebied van verspanende gereedschappen? Onze houtbewerkingsspecialisten laten het zien op de Plaat Dagen! We demonstreren de unieke lijn van Aigner: Konstantin, deze lijn is bijzonder door het wisselplaatsysteem. Alle plaatjes kunnen individueel gewisseld worden hierdoor verdubbelt de standtijd. De plaatjes wisselen is eenvoudig, probeer het zelf bij onze stand!

Naast de Konstantin lijn tonen wij ook de zaagbladen van Kanefusa. Deze hebben een extreem lange standtijd en produceren een bewezen vermindering van geluid, deze bladen zijn ook niet onderhevig aan trillingen.

Leitz

‘Goed gereedschap is het halve werk’: dit oude gezegde is nog altijd meer dan actueel!
Leitz biedt met zijn innovatieve gereedschappen en bewerkingsconcepten voor de plaatbewerking oplossingen voor het reduceren van bewerkingstijden, machine stilstand tijden en totale gereedschapskosten en dit gecombineerd met de beste bewerkingskwaliteit.
Wij tonen het u graag met de demo’s tijdens de Plaat Dagen! Hier kunt u o.a. de prestaties en bewerkingskwaliteit zien van onze Katana en RazorCut zaagbladen, tonen we u oplossingen voor formateerfrezen met hoge aanvoersnelheid en laten we u zien welk verschil de juiste boor kan maken.
Uiteraard valt er nog veel meer te zien, onze productspecialisten staan u graag te woord!

Eten en drinken

Vroege vogels kunnen tussen 8.00 en 9.30 uur genieten van een lekker ontbijt.
Rond de middag kun je met ons mee lunchen.
De dag wordt rond de klok van 16.00 uur afgesloten met een gezellige borrel.

Aanmelden

Om een goed beeld te krijgen van het aantal bezoekers, vinden we het fijn als je jezelf even opgeeft via onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Let op! Op Apple-apparaten wordt het opgaveformulier soms niet goed weergegeven. Mocht je hier last van hebben, dan kun je een mail sturen naar marketing@degroot.nl en wij melden je handmatig aan.