Verslag Kantenaanlijm Oriëntatie-ochtend 21 oktober

Verslag Kantenaanlijm Oriëntatie-ochtend 21 oktober

27 oktober 2021

21 oktober mochten we weer voor dag en dauw uit de veren voor een mooie oriëntatie-ochtend. Ondanks regen en wind waren er toch veel interieurbouwers bereid om te ontdekken welke kantenaanlijmmachine, kantenband en lijmsoort bij hun werkzaamheden past.

Onze collega Rob begon de ochtend met een interactieve demonstratie van de Akron 1100-serie van Biesse. Welke bewerkingsunits doen wat? Hoeveel werk wil je zelf nog hebben na het aanplakken? Op deze en nog veel meer vragen hebben de bezoekers een antwoord gekregen.

Ostermann Nederland was ook weer van de partij en tijdens een interessante presentatie leerden we welke lijmsoorten en kantenbanden er zijn en wat het antwoord is op de meest voorkomende kantenaanlijm-problemen.

Festool en Mafell stonden na de presentatie klaar voor een demonstratie van hun handmatige kantenlijmers. Zo ontdekten we de techniek achter de Festool Conturo voor het aanlijmen van kanten in alle vormen. Ook de Mafell HIT-M kan ronde kanten aan, maar die gebruikt hete lucht, waardoor je een prachtige nulvoegkant krijgt.

Wil jij bij de volgende Kantenaanlijm-dag zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of LinkedIn, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van onze evenementen.

Bekijk alle kantenaanlijmmachines