Verslag Massief Dagen - 16&17 februari 2022

Verslag Massief Dagen - 16&17 februari 2022

1 maart 2022

16 en 17 februari was het dan zo ver, de Massief Dagen van De Groot. Tijdens deze dagen was er in de showroom van De Groot iets unieks te zien, namelijk het gehele bewerkingsproces met alle machines die je in een moderne timmerfabriek kan vinden. Van het afkorten op de Weinig Dimter OptiCut S50 tot het opsluiten van kozijnen op de S&S RP Super automatische opsluitbank. Tijdens deze dagen lag de focus niet alleen op machines...

Een dag er tussenuit

Een dag er tussenuit, waarbij ondernemers in alle rust en binnen een ontspannen sfeer konden nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Dát is waar de nadruk op lag tijdens de Massief Dagen. Door de keuze om het evenement kleinschalig te houden, kon de focus tijdens deze dagen gelegd worden op het delen en inspelen op persoonlijke meningen en ervaringen. Een ideale manier voor de ondernemers, actief in massief houtbewerking, om met en van elkaar te leren.

Tijdens de dagen waren veel partners uitgenodigd. We willen de volgende bedrijven graag hartelijk danken voor hun bijdrage:

Leren middels demonstraties en kennissessies

Tijdens de Massief Dagen gaven experts van De Groot en partners waaronder Biesse en Weinig verschillende demonstraties en kennissessies. Een optimale samenstelling van informatie en inspiratie leidde telkens tot veel interactie en goede reacties. Bij de Weinig Opticut S50 kwam onder andere de zaaghoogte aan bod én kregen bezoekers rekensommen voorgeschoteld waarmee de terugverdientijd visueel werd gemaakt. Ook werd een nieuwe optie gepresenteerd: de Powerdrill. Hiermee kan de automatische afkortzaag worden voorzien van een boorunit, zodat afkorten en (voor)boren voortaan in één machine kan worden uitgevoerd. 

Verder was de Weinig Conturex Vario S voor het eerst in Nederland live in actie te zien. Dit nieuwe bewerkingscentrum van Weinig trok veel aandacht van de bezoekers. Een andere ster van de show was de Weinig Unipin 2000. De combinatie met de automatische opsluitbanken van S+S is een echte gamechanger voor het bewerkingsproces. 

Exclusief partnerschap S+S

Groot nieuws tijdens de Massief Dagen! De Groot kondigde aan dat zij een exclusief partnerschap aangaan met S+S Machinenbau. Hierdoor worden de opsluitbanken van dit in Duitsland gevestigde bedrijf toegevoegd aan het assortiment. Een van deze opsluitbanken was dan ook te bekijken en een expert van S+S beantwoorde met alle plezier de vragen van de vele belangstellende. 

Wijzer geworden

Bij De Groot staat de klant centraal en daarom draaide de Massief Dagen ook geheel om de bezoekers. Geen verkooptargets, kortingen, veilingen of acties. De dagen waren voor De Groot pas geslaagd wanneer alle bezoekers met het gevoel naar huis gingen: “Ik ben vandaag wijzer geworden binnen mijn vakgebied”. En aan de reacties te horen was dit zeker het geval.