Verslag Oriëntatie-ochtend CNC Bewerken 12 oktober

Verslag Oriëntatie-ochtend CNC Bewerken 12 oktober

18 oktober 2021

Nederland en België zijn weer veel CNC-specialisten rijker!

De Oriëntatie-ochtend over CNC bewerken is inmiddels een begrip aan het worden in houtbewerkend Nederland. Ook deze editie hebben we moeten sluiten dankzij het grote aantal aanmeldingen. Gaaf dat er zoveel interesse is, een mooi signaal dat veel bedrijven met de toekomst bezig zijn.

Externe presentaties

Deze eerste editie van 2022 hebben we flink uitgepakt met gastsprekers. De ochtend begon met een mooi, inspirerend verhaal van Topvorm Panelen. Met zijn CNC-nestingmachine met automatische in- en uitvoer heeft hij maar liefst twee CNC-machines vervangen. We ontdekten welke keuzes hij gemaakt heeft tijdens het aankooptraject en daar zaten genoeg tips bij voor onze CNC-bewerkers in spé!

Als tweede hebben Manon en Rose van Cutr hun nieuwe concept voor de CNC-bewerker gepresenteerd. Een werkspot voor CNC-werk, waarbij Cutr de complete communicatie uit handen neemt. Nooit meer discussie over tekeningen, prijzen en materiaal maar kant-en-klare opdrachten in je mailbox. Ideaal om overcapaciteit snel op te vullen!

De Lage Landen verzorgde de laatste gastpresentatie van de ochtend. We ontdekten de voor- en nadelen van diverse bestaande en nieuwe financieringsopties en de fiscale gevolgen voor het bedrijf.

Machine- en softwaredemonstraties

Met zoveel gastsprekers zal het je verbazen dat we zelf nog tijd hadden om de bezoekers ook wat mee te geven. Gelukkig zijn onze productspecialisten Arjan en Nick maar moeilijk stil te houden, zo merkten we wel tijdens de demonstraties van de Rover A CNC-freesmachine en de Rover A FT CNC-nestingmachine. We weten nu exact welke machine goed bij welk soort werk past en welke machines je nog naast de CNC-machine nodig hebt.

Met de machines, de aankoopkeuzes, het werk en de financiering besproken, bleef er nog maar één onderwerp over: software! Onze automatiseringsspecialist Stijn had slechts 5 minuten nodig om ons te leren hoe we een kastwand met een rijenboring maken. Maar ja, toen waren er nog 15 minuten over… Dus we werden meteen getrakteerd op een cursus vrije vorm-tekenen en scharnieren boren. Een volmondig ‘nee’ volgde dan ook van alle bezoekers op de vraag: ‘Moet je handig zijn met computers om een CNC-machine te kunnen programmeren?’

Bezoek ook een De Groot evenement!

Later dit jaar zal er nog een Oriëntatie-ochtend over CNC-bewerking plaatsvinden, maar voordat het zover is, hebben we eerst onze Plaat Dagen! Twee dagen met alles over en voor plaatbewerking. Bekijk snel het programma en geef je op via: www.degroot.nl/plaat-dagen.

Bekijk alle CNC-machines