(Video)verslag Plaat Dagen 18&19 mei 2022

(Video)verslag Plaat Dagen 18&19 mei 2022

25 mei 2022

Antwoorden vinden tijdens Plaat Dagen

Zagen, frezen, boren, kantenaanlijmen en schuren, op 18 en 19 mei stonden alle soorten plaatbewerkingen centraal bij De Groot Bewerkingsmachines. Opvallend was dat niet de machines de hoofdrol speelden, maar juist het gesprek met elkaar het meest waardevol werd gevonden. Een uitgebreide kennisstraat, klantverhalen en een flink team van ons zelf stonden klaar om de vragen van meer dan 150 bedrijven te beantwoorden.

Team Automation

Luuk, Kaming, Stijn en Serkan, alle vier hebben ze in de afgelopen jaren het traineeship ‘Automation’ doorlopen bij De Groot. Een intensief traject waarbij ze klaargestoomd werden om creatieve automatiseringsoplossingen te bedenken voor de klanten van De Groot. En wat zijn we trots op dit team, tijdens de Plaat Dagen verzorgden ze demonstraties en kregen ze zelfs een eigen stand in de kennisstraat, midden tussen partijen als PaletteCAD, IronCAD (Dynfos Business Solutions) en Vectorworks (Design Express). Dat er behoefte is aan dit soort talent in de markt is wel duidelijk, het team is bijna twee dagen continu in gesprek geweest.

Automatisering de norm

Personeel blijft een hoofdpijndossier in de markt. Zowel personeel krijgen als personeel houden staat bovenaan de prioriteitenlijst van veel ondernemers. In de kennisstraat is bij Koninklijke CBM personeel toch meestal het onderwerp van gesprek en ook in de klantverhalen van 1573 Hout en Frits de Jong Interieurbouw voelen we de frustraties op dit vlak.
Door te kiezen voor automatisering in de vorm van bijvoorbeeld een automatische in- en uitvoer, automatisch labelen en retoursystemen proberen de ondernemers zoveel mogelijk repeterend werk uit de werkplaats te halen. Waar De Groot vroeger ondernemers nog echt moest overtuigen van deze oplossingen, lijkt het op de Plaat Dagen dat ze vooral zoeken hoe ze deze oplossingen binnen hun budget en ruimte kunnen passen.

Kennisstraat

Als marktleider in houtbewerkingsmachines kom je veel toeleverende bedrijven tegen in dezelfde branche. Speciaal voor de Plaat Dagen hebben we daarom een kleine selectie van deze bedrijven uitgenodigd. Niet alleen kregen ze een plek in de Plaatbewerking Kennisstraat, maar ook werden er gezamenlijk demonstraties gegeven. Ostermann verzorgde kantenband, DecoLegno plaatmateriaal, Leitz en KMWE gereedschap en Intelligent Fixings de Peanut plaatverbinder. Samenwerking in optima forma!
Onze nieuwste samenwerking is met start-up Cutr. Dit bedrijf biedt een platform waarop aanbieders en producenten van CNC-opdrachten elkaar vinden. Met de software van Biesse heb je op dit platform een streepje voor, aangezien de tekeningen van Cutr heel makkelijk ingelezen kunnen worden in Biesse bSolid software.

Kortom, als je als plaatbewerker met een vraag rondliep was je bij de Plaat Dagen aan het juiste adres om een antwoord te vinden. Een volgende editie komt er volgend jaar zeker wat ons betreft!