Wat betekent het starten met CNC-bewerken voor…?

Wat betekent het starten met CNC-bewerken voor…?

16 maart 2023

15 maart 2023 reisden er in alle vroegte weer vele bedrijven af naar Rosmalen voor de 2023-editie van de Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken. Een mooi programma was samengesteld door het team van De Groot Bewerkingsmachines om bedrijven goed voor te bereiden op de komst van deze ‘nieuwe soort medewerker’.

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor een ervaringsdeskundige?

Frank en Marleen van de Waerdt kwamen hun ervaringen delen met de gasten. Inmiddels werken ze bijna een jaar met de machine en ze kunnen zich geen ander proces meer voorstellen. Er kwam veel op ze af in de voorbereiding. Gereedschapsleveranciers, machineleveranciers, software-vragen en vragen over stroom, lucht en afzuiging. “Het was wel een stressvolle periode”, zo deelt Marleen. Frank is vooral enthousiast. “De kwaliteit van het werk is gewoon geweldig, ik sta eigenlijk nooit meer deurtjes te stellen tijdens een klus. Beste investering die we ooit gedaan hebben!”

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor machineadviseurs?

Een CNC-machine met balkentafel, een CNC-nestingmachine of een verticale CNC-boormachine. Dat is de eerste vraag die je krijgt als je over CNC-bewerken na gaat denken. Productspecialisten Arjan en Serkan van De Groot vertellen tijdens hun demonstratie van de verschillende machines veel over de voor- en nadelen van elk type machine. Kort gezegd, met een CNC-balkentafel ben je heel flexibel en kun je ook over massief houtbewerking nadenken. Met een CNC-nestingmachine kun je de machine vooral meters laten maken.

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor financiering?

Ja, een CNC-machine kost serieus geld. Voor veel bedrijven in deze fase wordt het zelfs de grootste investering ooit. Leo Frijlink van ProfLease laat de verschillende vormen van financiering zien. De slimste constructies leveren jouw maximaal belastingvoordeel op. ProfLease denkt als onafhankelijke partij graag met je mee hoe ze kunnen zorgen dat je de beste machine krijgt voor het laagst mogelijke bedrag. En wat dacht je van de ‘Machine Change Option’? Hiermee kun je tijdens de looptijd vrijblijvend jouw machine inruilen voor een andere. Ideaal voor bedrijven met flinke groeiambities.

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor productiecapaciteit?

Een CNC-machine levert je tijdswinst op. De bewerkingen gaan sneller en je kunt tijdens het bewerken een andere klus gaan doen. De kans is groot dat je zeker in het begin de machine nog regelmatig stil hebt staan. Opzich geen probleem als hij toch zijn geld terugverdient, maar ook wel een beetje zonde van die investering. Het bedrijf Cutr biedt hiervoor een geweldige oplossing. Op hun platform brengen ze vraag en aanbod bij elkaar. De kwaliteit van de tekening is de verantwoordelijkheid van Cutr, zo krijg je dus altijd perfecte orders.

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor jouw bureaustoel?

Ja, het werk verschuift deels van de werkplaats naar kantoor. Maar tijdens de softwaredemonstratie van Stijn Münninghoff van De Groot krijgen we te zien dat je helemaal geen computernerd hoeft te zijn om een onderdeel uit te tekenen. Hoe langer je bezig bent, hoe groter je database en hoe sneller je een onderdeel hebt getekend. De simulatiesoftware van Biesse helpt je vervolgens om fouten te voorkomen. Zo kun je met een gerust hart jouw tekening naar de werkplaats sturen.

Wat betekent starten met CNC-bewerken voor jou?

Wellicht overweeg jij ook te gaan starten met CNC-bewerken en heb je de Oriëntatie-ochtend bij De Groot helemaal gemist. Geen nood! Voor jou staan de deuren van De Groot elke dag open. Betrek de specialisten van De Groot al vroeg bij je keuze. Door de juiste vragen te stellen helpen ze jou de beste keuze te maken. Uiteraard geheel vrijblijvend.