Formaatzagen

Bij De Groot Bewerkingsmachines vindt u een ruim assortiment nieuwe en gebruikte formaatzagen van vooraanstaande merken. Zo staan er diverse Altendorf formaatzagen voor u opgesteld in onze showroom van ruim 16.000 vierkante meter aan de Vinkenveld 3 in Rosmalen, waaronder de zeer kwalitatieve en uitgebreide Altendorf F 45 formaatzagen. Maar ook voor formaatzagen van andere bekende merken als Casadei, Robland en Rojek bent u bij De Groot aan het juiste adres.

Lees meer over de huidige generatie formaatzagen of lees de aandachtspunten bij de aanschaf van een formaatzaag.

Vraag de Altendorf brochure aan

De Altendorf F45 formaatzaag brochure nu ook verkrijgbaar in het Nederlands. Vraag de brochure aan via het aanvraagformulier op onze website.

Bezoek onze showroom voor een formaatzaag demonstratie

In onze showroom kunt u alle formaatzagen van dichtbij bekijken. Breng een bezoek aan onze showroom voor een vrijblijvende demonstratie op maat. We zijn zes dagen per week geopend. Neem contact op met onze specialisten via +31 (0)73 5471310.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Bel mij terug

De formaatzaag

De formaatzaag is een welhaast onmisbare machine in de werkplaats. Of u nu interieurbouwer, meubelmaker of aannemer bent. Een formaatzaag is een machine die hoofdzakelijk wordt gebruikt om platen (horizontaal) te zagen. Het grote voordeel van een formaatzaag is dat het plaatmateriaal in zijn geheel langs de zaag wordt bewogen. Door het gebruik van de rolwagen blijft het (vaak kostbare) plaatmateriaal stil liggen en ontstaan er geen beschadigingen. Aan de rolwagen zit een oplegtafel gehaakt die ervoor moet zorgen dat het materiaal goed wordt ondersteund. Als een plaat namelijk niet vlak ligt kan men nooit een rechte, haakse zaagsnede maken hetgeen in de verdere verwerking van het materiaal voor ergernis zorgt. De oplegtafel is voorzien van handige schaalverdeling en klapaanslagen zodat snel en eenvoudig de maten kunnen worden ingesteld. Een formaatzaag wordt in veel gevallen uitgerust met een zogenaamde voorritszaag. Deze voorritser is een kleine zaagunit bestaande uit 2 zaagbladen die volledig in lijn staan met het hoofdzaagblad en als het ware de zaagsnede ‘voorritst’ zodat er geen spaanders uitbreken (splinteren) en er een strakke schone zaagsnede ontstaat.

Formaatzagen worden gebruikt voor het gemakkelijk horizontaal zagen van panelen, profielen in massief hout, Multiplex, MDF, hardboard, spaanplaat, laminaat, kunststof, melamine e.v.a.

Formaatzagen komen we tegen in de houtverwerkende c.q. hout bewerkende industrie, kunststof industrie en aluminium industrie.