De Groot levert machines, onderdelen en service voor hout-, kunststof- en aluminiumbewerkers

Nieuwe generatie formaatzagen

Naast de handmatig (handwiel) te verstellen formaatzagen zien we steeds meer (CNC) formaatzagen die zijn uitgerust met gestuurde assen. Hiermee kunt u uw formaatzaag nog nauwkeuriger en sneller instellen en dus bespaart u geld en tijd. Wat te denken van de hoogte- en schuinverstelling van het zaagblad en de automatische verplaatsing van de parallelgeleider. Hoewel deze machines vaak iets duurder zijn in aanschaf verdienen ze zichzelf vaak snel terug.

Ook zien we in toenemende mate klanten kiezen voor formaatzagen waarbij het zaagblad 2 kanten schuin +/- 46° (neigen) kan. Handig wanneer u veel verstek moet zagen, in plaats van het materiaal te verplaatsen kan het nu gewoon blijven liggen en doet de zaag het werk. Hiermee bespaart u tijd en voorkomt u belasting voor de rug.

De bediening van uw formaatzaag

De huidige generatie formaatzagen hebben steeds vaker bediening op ooghoogte, wat zorgt voor een ergonomisch verantwoorde machine. Daarnaast is het vaak mogelijk formaatzagen te koppelen aan externe optimaliseringssoftware. Deze software zorgt voor het snel en efficiënt opdelen van het plaatmateriaal.

Bekijk het huidige assortiment formaatzagen

Nieuw concept formaatzagen

Met de Altendorf F45 Drive serie heeft Altendorf een heel nieuw concept van formaatzagen geïntroduceerd. Vanaf nu kiest u voor een basisuitvoering van de Altendorf F45 met bedieningspaneel. Daarbij heeft u de keuze uit de F45 Prodrive , de F45 Evodrive of de F45 Elmodrive. Vervolgens stelt u de formaatzaag modulair samen door een keuze uit één van de vele opties, waaronder een aan-/uitschakelaar op de rolwagen en een tweezijdig zwekend zaagaggregaat.

Tijdens de Ligna introduceerde Altendorf enkele nieuwe opties voor hun F 45 formaatzagen.

Luchttafel voor Altendorf F 45 formaatzaag

De luchttafel is een optie voor de Altendorf F45 formaatzaag. De persluchtinstallatie werkt aan de rechterkant van het zaagblad om het werk bij de parallelgeleider te vergemakkelijken. De luchttafel vermindert de wrijvingsweerstand tussen het materiaal en de formaatzaag tot 80%. Dit maakt het niet alleen makkelijker zware werkstukken te bewerken, maar verlaagt ook het risico op krassen.

Altendorf Luchttafel  
Altendorf luchttafel    Altendorf F45 formaatzaag met luchttafel

 

Stand-by functie voor de voorritser

Tijdens Ligna introduceerde Altendorf de stand-by functie voor de voorritser als optie voor de Altendorf F45 formaatzaag. Deze functie maakt het mogelijk een 3 assen gestuurde voorritser snel en eenvoudig tijdelijk in stand-by positie te plaatsen. Bijvoorbeeld voor het bewerken van massief hout, kunststof of non-ferromaterialen. Daarnaast maakt deze optie het mogelijk om zaagbladen met een diameter tot 550 mm te gebruiken zonder aanpassingstijd van de voorritser. Deze optie is alleen mogelijk bij eenzijdig zwenken.

Altendorf stand-by functie voor de voorritser  
Stand-by functie voor de voorritser   Altendorf F45 formaatzaag met stand-by functie voor de voorritser

 

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendof F 45 Formaatzaag

De afgelopen jaren is de werkhoogte van formaatzagen gestaag toegenomen. Omdat de huidige standaard hoogte niet voor iedereen ideaal is, kunt u nu zelf de werkhoogte van uw Altendorf F 45 bepalen. Naast de standaard werkhoogte van 91 cm, is de F 45 nu ook verkrijgbaar met een werkhoogte van 85 cm en 88 cm.

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendorf F 45 formaatzaag   Altendorf F 45 met verschillende werkhoogtes
Verschillende werkhoogtes Altendof F 45 Formaatzaag - 85 cm, 88 cm of 91 cm    

 

Kiest u liever voor een formaatzaag van een ander merk? Ook dan bent u bij De Groot aan het juiste adres. Onze specialisten vertellen u graag meer over de huidige generatie formaatzagen van onder andere Casadei, Robland en Rojek. Wilt u meer informatie omtrent de huidige generatie formaatzagen of wilt u de formaatzagen van dichtbij bekijken? Breng een bezoek aan onze showroom aan de Vinkenveld 3 in Rosmalen. Onze showroom is zes dagen per week geopend. Of neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 073-5471310.