De Groot levert machines, onderdelen en service voor hout-, kunststof- en aluminiumbewerkers

Industrie 4.0 - Internet-of-Things

Industrie 4.0

Internet-of-Things (IoT) doet zijn intrek in ons dagelijks leven. Bij Internet-of-Things communiceren verschillende vormen van elektronica met elkaar door middel van een (draadloze) verbinding via internet of een netwerk en wisselen op deze manier gegevens met elkaar uit. Denk bijvoorbeeld aan de verbinding tussen uw mobiele telefoon en een smartwatch of systemen waarmee u onderweg kunt zien wat er thuis of in de werkplaats gebeurt.

Ook de maakindustrie richt zich meer en meer op Internet-of-Things. Tijdens Ligna 2017 presenteerden producenten Biesse en Weinig Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie.

Biesse Rover B met Synchro   Biesse Nextstep met Winstore
 Biesse Rover B met Synchro   Biesse Nextstep met Winstore 


Daar waar machines in het verleden los van elkaar werden aangestuurd en produceerden, zorgen de huidige technologische ontwikkelingen ervoor dat machines in Industrie 4.0 met elkaar worden verbonden zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Zo ontstaan er slimme fabrieken (smart factories) waarin machines contact kunnen maken met het web en zijn aangesloten op een systeem dat de hele productieketen visualiseert, interpreteert, evalueert en op basis daarvan zelfstandig besluiten neemt. Zo ontstaat er een productieproces waarbij de bediener alleen hoeft aan te geven wat er moet worden geproduceerd. De productielijn doet vervolgens zelfstandig het het werk en geeft bijvoorbeeld zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Op deze manier wordt de productie goedkoper en efficiënter.

Onderstaande video's van Biesse en Weinig geven een goed beeld van een werkplaats met diverse Industrie 4.0 machines.

 


Wilt u meer informatie over Industrie 4.0 en het aanbod van Biesse en Weinig Industrie 4.0 machines neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)73 547 13 00 of via het contactformulier .