De Groot levert machines, onderdelen en service voor hout-, kunststof- en aluminiumbewerkers

Altendorf Ligna 2017

Tijdens de Ligna introduceerde Altendorf enkele nieuwe opties voor hun F 45 formaatzagen. Zie hieronder de belangrijkste.

Luchttafel voor Altendorf F 45 formaatzaag

De luchttafel is een optie voor de Altendorf F45 formaatzaag. De persluchtinstallatie werkt aan de rechterkant van het zaagblad om het werk bij de parallelgeleider te vergemakkelijken. De luchttafel vermindert de wrijvingsweerstand tussen het materiaal en de formaatzaag tot 80%. Dit maakt het niet alleen makkelijker zware werkstukken te bewerken, maar verlaagt ook het risico op krassen.

Altendorf Luchttafel  
Altendorf luchttafel    Altendorf F45 formaatzaag met luchttafel

 

Stand-by functie voor de voorritser

Tijdens Ligna introduceerde Altendorf de stand-by functie voor de voorritser als optie voor de Altendorf F45 formaatzaag. Deze functie maakt het mogelijk een 3 assen gestuurde voorritser snel en eenvoudig tijdelijk in stand-by positie te plaatsen. Bijvoorbeeld voor het bewerken van massief hout, kunststof of non-ferromaterialen. Daarnaast maakt deze optie het mogelijk om zaagbladen met een diameter tot 550 mm te gebruiken zonder aanpassingstijd van de voorritser. Deze optie is alleen mogelijk bij eenzijdig zwenken.

Altendorf stand-by functie voor de voorritser  
Stand-by functie voor de voorritser   Altendorf F45 formaatzaag met stand-by functie voor de voorritser

 

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendof F 45 Formaatzaag

De afgelopen jaren is de werkhoogte van formaatzagen gestaag toegenomen. Omdat de huidige standaard hoogte niet voor iedereen ideaal is, kunt u nu zelf de werkhoogte van uw Altendorf F 45 bepalen. Naast de standaard werkhoogte van 91 cm, is de F 45 nu ook verkrijgbaar met een werkhoogte van 85 cm en 88 cm.

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendorf F 45 formaatzaag   Altendorf F 45 met verschillende werkhoogtes
Verschillende werkhoogtes Altendof F 45 Formaatzaag - 85 cm, 88 cm of 91 cm    


Meer informatie over Altendorf en de noviteiten van 2017, neem contact op met onze specialisten via het contactformulier of via +31 (0)73 547 13 00.