De Groot levert machines, onderdelen en service voor hout-, kunststof- en aluminiumbewerkers

Biesse Ligna

De stand van Biesse was met een oppervlakte van maar liefst 5.000 vierkante meter een must-see voor iedereen die binnen de maakindustrie op zoek is naar innovatie. Biesse investeert flink in de huizen sector en dat liet het zien tijdens de Ligna, met een stand met machines speciaal voor het bewerken van deuren en ramen. Waaronder de inmiddels zichzelf bewezen Rover technologie en de nieuwe WinLine 16. Maar er was meer, op de stand van Biesse werden er maar liefst meer dan 40 Biesse machines werkend getoond. Tijdens Ligna 2017 presenteerde Biesse Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie.

CNC freesmachines

Op de Ligna toonde Biesse onder andere een uitgebreid assortiment aan CNC-freesmachines. 

Rover K FT

De Biesse Rover K FT past zich volledig aan aan de productie ruimte. De machine is erg ergonomisch en kan vanaf alle 4 de zijden veilig worden benaderd. De machine is ideaal om te worden opgesteld in een workflow, of deze nu van links naar rechts of van rechts naar links loopt. De Rover K FT is de eerste Biesse machine voorzien van de snelle plug & play installatie en is ontworpen om maximale prestaties te leveren met minimale afmetingen.

Rover A Smart

De Biesse Rover A Smart CNC-bewerkingsmachine met balkentafel staat garant voor maximale stabiliteit en nauwkeurigheid voor frees-, boor- en zaagwerkzaamheden in het massief bereik zoals ramen/deuren en toogkozijnen en in de kunststofverwerkende industrie en interieurbouw.

Lees meer over de Rover A Smart

Rover C

De Biesse Rover C freesmachine is een robuust cnc-gestuurd bewerkingscentrum met balkentafel.

Lees meer over de Biesse Rover C

Rover J FT

Rover A Edge

De Rover Edge machines van Biesse bieden u de mogelijkheid met één machine een paneel te bewerken en direct te voorzien van kantenband.

Lees meer over de Biesse Rover A Edge

Rover M5

De Rover M5 werd op de Ligna voor het eerst getoond. De Biesse Rover M5 is speciaal ontworpen voor het produceren van afwijkende en grote objecten. De Rover M5 heeft een werkhoogte van maar liefst 536 mm en is hiermee ideaal voor het maken van 3D ontwerpen.

Lees meer over de Biesse Rover M5

Materia CL

CNC bewerkingsmachines

Biesse Winline 16

De Winline 16 van Biesse is een bewerkingscentrum voor het produceren van standaard en maatwerk frames voor deuren en ramen. De machine is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen die hun productielijn willen vervangen voor meer flexibiliteit.

Lees meer over de Biesse Winline 16.

Biesse Winline 16 Bewerkingscentrum   Biesse Winline 16 Bewerkingscentrum
Biesse Winline 16 Bewerkingscentrum  

Kantenaanlijmers

Akron 1400 met AirForce Systeem

   

Akron 1300

De Biesse Akron 1320 is een semi-automatische kantenlijmer. 

Lees meer over de Biesse Akron 1300

   

Jade 200

De Jade 200 is een automatische enkelzijdige kantenaanlijmer ontworpen voor gebruik in een kleinere ruimte. De machines zijn zeer gebruiksvriendelijk, geschikt voor productie op maat en voor flexibele oplossingen.

Lees meer over de Jade 200.

   

CNC opdeelzagen

Biesse Selco WN 2

Selco WN 2 is een serie opdeelzaagmachines uit de Biesse fabriek met een zaaglengte van 3200 mm of 4500 mm.

Lees meer over de Selco WN 2.

Biesse Selco WN 6

Selco WN 6 is een serie industriële opdeelzaagmachines met een zaaglengte van 3200 mm, 3800 mm of 4500 mm. De machine is verkrijgbaar met een zaaghoogte van 90 mm, 100 mm of 115 mm. 

Lees meer over de Selco WN 6 opdeelzaagmachine.

CNC Boormachines

Daarnaast waren er op de stand van Biesse ook 3 verticale boormachines te zien zijn. Biesse Brema boormachines kunnen boor, frees, lijm en deuvelinvoer werkzaamheden uitvoeren. De machines zijn ontworpen voor een ergonomische invoer en uitvoer.

  • - Brema EKO 2.1
  • - Brema EKO 2.2
  • - Brema Vektor 15


Schuurmachines

Op de stand van Biesse werden ook diverse Opera schuurmachines getoond.

  • - Opera 7
  • - Opera 5
  • - Opera R Robot


Handling/ Internet-of-Things toepassingen

Rover B FT  met Winstore

De Biesse Rover B FT CNC-bewerkingsmachine met 'Gantry'-opzet en vlakke tafel is geschikt voor het produceren van eindproducten in diverse materialen. De werktafel biedt ruimte aan verschillende soorten en maten panelen. Het vacuüm systeem in de tafel zorgt voor maximale zekerheid.

Lees meer over Biesse Rover B FT

Biesse Rover B CNC gestuurde freesmachine   Biesse Rover B CNC gestuurde freesmachine met Winstore

Insider M + Robot

Biesse Robot    

Biesse Nextstep met Winstore

De NextStep flexibele CNC-bewerkingsmachine is de enige oplossing op de markt die twee processen combineert: de flexibiliteit van een freesmachine en de precisie van een vierzijdige schaafmachine. De Biesse Winstore is een geautomatiseerd magazijn voor het optimaal beheer van panelen. 

Lees meer over Biesse Nextstep

Biesse NextStep CNC bewerkingsmachine met Winstore  

Biesse Stream B MDS met Winner W2 retour

De Stream B MDS is de ideale kantenaanlijmmachine voor het produceren van kleine partijen met maximale flexibiliteit binnen middelgrote tot grote ondernemingen. Afhankelijk van de versie kunt u met de Stream B MDS tot 600 (versie 1.1) of tot 1200 panelen (versie 2.0) per shift produceren. De machine kan uitstekend worden geïntegreerd in automatische productielijnen lijnen.

Lees meer over de Stream B MDS

Biesse Stream B MDS kantenaanlijmmachine met retour   Biesse Stream B MDS kantenaanlijmer
Biesse Stream B MDS kantenaanlijmmachine met Winner W2 retour    
   

Stream A met Winner W4

De Biesse Stream A is een reeks met geautomatiseerde kantenlijmmachines. De machine is geschikt voor zeer intensief gebruik voor kleinschalige organisaties. De perfecte combinatie tussen technologie en configureerbaarheid maakt de Stream A een volledig flexibele machine voor het verwerken van rechte en licht gebogen randen. Met het oog op productiviteit, kwaliteit en betrouwbaar. Lees meer over de Stream A kantenaanlijmmachine.

   

Meer informatie over Biesse en de innovaties van 2017, neem contact op met onze specialisten via het contactformulier of via +31 (0)73 547 13 00.