https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=652532&fmt=gif" />

De Altendorf F45 formaatzaag serie

Met de Altendorf F45 Drive serie heeft Altendorf een nieuw concept van formaatzagen geïntroduceerd. Vanaf nu kiest u voor een basisuitvoering van de Altendorf F45 met bedieningspaneel.

Daarbij heeft u de keuze uit de F45 Prodrive , de F45 Evodrive of de F45 Elmodrive. Vervolgens stelt u de formaatzaag modulair samen door een keuze uit één van de vele opties, waaronder een aan-/uitschakelaar op de rolwagen en een tweezijdig zwenkend zaagaggregaat.

Een beknopt overzicht in onderstaande slider.

Drie modellen Altendorf F45 formaatzaag

Altendorf F45 Prodrive formaatzaagmachine

Met een Altendorf F45 Prodrive formaatzaag kiest u voor kwaliteit en bedieningscomfort. Het bedieningspaneel op ooghoogte van de Prodrive biedt u 99 instelbare programma's. De wegzwenkbare besturing stelt nieuwe normen voor gebruiksgemak, duidelijkheid, veiligheid en comfort.

In het instapmodel kunnen alle vier de assen van de formaatzaag gestuurd worden. Alle waarden en functies zijn duidelijk leesbaar op het scherm met een diagonaal van 90mm. Roep afhankelijk van de uitvoering eenvoudig functies op als hoogte en zwenking van het zaagblad (+/- 46°) en verstekaanslag, voorrits en VARIO (traploos toerental tussen 2.000 en 6.000 tpm.). Kies daarnaast voor één van de vele opties om de machine maximaal te laten aansluiten bij uw behoefte.

Altendorf F45 EvoDrive formaatzaagmachine

De Altendorf F45 EvoDrive formaatzaag biedt u kwaliteit en bedieningsgemak. De formaatzaag heeft een 7" touchscreen met een apart toetsenbord voor het invoeren van numerieke waarden. Met de F45 EvoDrive let u 999 snel oproepbare programma's vast. Met het touchscreen bestuurt u maximaal vier assen. Ook tweezijdige zwenking van het zaagblad behoort tot de mogelijkheden.

Het verschil met de F45 ProDrive is de al geïntegreerde gebruikstechniek. Zo definieert de F45 EvoDrive na het invoeren van de dikte van het materiaal de top- en stompe maat automatisch. Daarnaast kan de machine worden uitgevoerd met de extra gebruikersfuncties groeven, kettingmaat en hoekzaagsneden, die het werk aan de formaatzaag gegarandeerd verlichten. Net zoals de verstekfunctie of de functie om gereedschappen te kiezen.

Altendorf F45 Elmodrive formaatzaag

De Altendorf F45 ElmoDrive formaatzaag bevat de meest moderne en uitgebreide besturingstechniek voor formaatzaagmachines. De machine biedt 9999 instelbare programma's.

Het 12" grote touchscreen scherm op ooghoogte combineert het grote gebruiksgemak en overzichtelijkheid met praktisch en ergonomisch gebruik. Functies waaronder de calculator, geometrische vormen, verstekzagen en gereedschapbeheer zijn eenvoudig en overzichtelijk op te roepen. In het onderste deel van het scherm legt u regelmatig terugkerende functies vast (desktop-functie).

De F45 ElmoDrive is de enige besturing waarbij de aansluiting op een zaagoptimalisatie mogelijk is. Optioneel zijn alle assen elektromotorisch te bedienen en zwenkt het zaagaggregaat naar beide zijden. Alles samengevat, heeft u met de F45 ElmoDrive de ultieme besturingstechniek in handen.

Altendorf besturingssystemen

Altendorf F45 Prodrive

Altendorf F45 Prodrive

In het instapmodel kunnen alle vier de assen van de formaatzaag worden gestuurd. Alle waarden en functies zijn duidelijk leesbaar op het bedieningspaneel op ooghoogte. Roep eenvoudig functies op als hoogte en zwenking van het zaagblad (+/- 46°) en verstekaanslag, voorrits en VARIO (traploos toerental tussen 2.000 en 6.000 tpm.). Het bedieningspaneel van de ProDrive biedt 99 instelbare programma's.

Altendorf F45 Evodrive

Altendorf F45 Evodrive

Meer comfort door meer opties: De F45 Evodrive-besturing heeft een 7" touchscreen met aparte toetsen voor numerieke maatinvoer. Hiermee bestuurt u maximaal vier assen en evt. het zwenkend zaagblad. Na het invoeren van de materiaaldikte definieert de F45 Evodrive automatisch de top- en stompe maat. Kies voor extra in te zetten functies als groeven, kettingmaat, hoekzaagsnede, verstek en gereedschapskeuze. Leg daarnaast met de toetsen 999 snel oproepbare programma’s vast.

Altendorf F45 Elmodrive

Altendorf F45 Elmodrive

De meest moderne en uitgebreide besturingstechniek voor uw formaatzaagmachine: Op een 12" groot touchscreen roept u eenvoudig functies op als de calculator, geometrische vormen, verstekzagen en gereedschapskeuze. Elektromotorische bediening van alle assen en evt. +/- 46° tweezijdige zwenking van het zaagaggregaat. Leg tot 9.999 regelmatig terugkerende functies vast. Aansluiting op een zaagoptimalisatie behoort tot de mogelijkheden.

Opties voor de Altendorf F45 drive serie formaatzaagmachines

Tweezijdig zwenkend zaagaggregaat

Tweezijdig zwenkend zaagaggregaat

Met een +/- 46° tweezijdig zwenkend zaagaggregaat kiest u voor nog meer flexibiliteit bij het zagen. De afzuigkap schuift automatisch mee. Zwenk binnen slechts 12 seconden 90°! De geïntegreerde traploze toerentalregeling zorgt daarbij voor meer comfort.

Aan-/uitschakelaar op de dubbele rolwagen

Aan-/uitschakelaar op de dubbele rolwagen

Met deze optie bedient u de nieuwe F45 nog veiliger en comfortabeler. Start direct vanuit uw arbeidspositie: omlopen voor in- en uitschakelen van de formaatzaag is niet meer nodig.

CNC-hoekaanslag UNO 90

CNC-hoekaanslag UNO 90

De CNC gestuurde hoekaanslag UNO 90 is vastgezet op de 90° positie, waardoor u eenvoudig nauwkeurige rechthoekige formaten zaagt. Standaard is de aanslag tot 1.900 mm verschuifbaar, maar met de bijgeleverde verlenging bereikt u een eindmaat van 2.900 mm.

CNC-parallelaanslag

CNC-parallelaanslag

De CNC gestuurde parallelaanslag heeft een snelheid van 250 mm/sec en een nauwkeurigheid van +/- 1/10 mm. De aanslag heeft een noodstop en detecteert automatisch de positie, met name in het bereik van het zaagblad. Bij zwenking van het zaagblad volgt de maatcorrectie automatisch.

DIGIT X – Digitale aanduiding op de parallelaanslag

DIGIT X – Digitale aanduiding op de parallelaanslag

Herhaal gemaakte zaagsneden eenvoudig: Dit elektronisch meetsysteem garandeert een nauwkeurige, snelle instelling van de parallelaanslag. Terugkerende zaagwaarden worden digitaal aangeduid en exact gereproduceerd. Het display toont de maatcorrectie voor de parallelaanduiding bij gezwenkt zaagblad.

DIGIT L of DIGIT LD - Digitale aanduiding op de hoekaanslag

DIGIT L of DIGIT LD - Digitale aanduiding op de hoekaanslag

Met de DIGIT L stelt u de lengtemaat op 1/10 mm nauwkeurig af. De DIGIT LD zorgt daarnaast voor de digitale aanduiding van de ingestelde hoek en voor de automatische lengte-compensatie. Het display toont alle ingestelde klapaanslagen. Twee afzonderlijke aanslagen met fijninstelling zijn inbegrepen. De optie is inzetbaar bij hoekaanslagen, hoekverstekaanslagen en bij een extra oplegtafel.

Luchttafel voor Altendorf F 45 formaatzaag

Luchttafel voor Altendorf F 45 formaatzaag

De persluchtinstallatie werkt aan de rechterkant van het zaagblad en vereenvoudigt het werk bij de parallelgeleider. De luchttafel vermindert de wrijvingsweerstand tussen het materiaal en de formaatzaag tot 80%. Dit maakt het niet alleen makkelijker zware werkstukken te bewerken, maar verlaagt ook het risico op krassen.

Stand-by functie voor de voorritser

Stand-by functie voor de voorritser

Met de stand-by functie voor de voorritser plaatst u een 3 assen gestuurde voorritser snel en eenvoudig tijdelijk in stand-by positie. Bijvoorbeeld voor het bewerken van massief hout, kunststof of non-ferromaterialen. Daarnaast maakt deze optie het mogelijk om zaagbladen met een diameter tot 550 mm in te zetten zonder aanpassingstijd van de voorritser. Deze optie is alleen mogelijk bij eenzijdig zwenken.

Magis - Bespaar tijd en materiaal

Magis - Bespaar tijd en materiaal

Altendorf MAGIS is het digitaal, grafisch systeem dat bedieners begeleidt en complexe bewerkingen eenvoudig maakt. De intelligente software leidt u door de vooraf gedefinieerde zaagvolgorde. Hierbij houdt u het hele proces overzichtelijk in beeld. Bespaar op uw tijd en materiaal!

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendorf F45 formaatzaag

Bepaal zelf de hoogte van uw Altendorf F45 formaatzaag

De afgelopen jaren is de werkhoogte van formaatzagen steeds toegenomen. Omdat de huidige standaard hoogte niet voor iedereen ideaal is, kunt u nu zelf de werkhoogte van uw Altendorf F45 bepalen. Naast de standaard werkhoogte van 91 cm, is de F45 nu ook verkrijgbaar met een werkhoogte van 85 cm en 88 cm.

Bekijk de Altendorf formaatzagen in het democenter bij De Groot

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een formaatzaag?