https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=652532&fmt=gif" />

Leerlingen voor de interieurbouw klaarstomen voor de toekomst


Er wordt enthousiast gewerkt of beter gezegd ‘gestudeerd’ door leerlingen van de praktijkopleiding Bouw, Wonen en Interieur (BWI) van het Baanderherencollege in Boxtel. Deze school is het eerste VMBO & praktijkonderwijs die leerlingen leert om met een CNC-gestuurde freesmachine met vlakke tafel te werken. Leerlingen hebben hierdoor een stap voor in hun verdere loopbaanontwikkeling. Of het nu de doorstroom naar een baan of een vervolgopleiding betreft.

Het Baanderherencollege in Boxtel is gericht op de algemeen vormende vakken en de beroepsgerichte programma’s. Met gerichte begeleiding en voorál door veel te doen leren leerlingen niet alleen, maar ontdekken ze ook wat ze leuk vinden om te doen in de toekomst. De mogelijkheden én kwaliteiten van iedere individuele leerling worden hierdoor maximaal benut.

"Ik ben verheugd dat de overheid ons vak een geweldige boost heeft gegeven door de aanschaf van de Biesse Rover K FT te subsidiëren."

Rob Kouwenberg


Investeren in de toekomst loont

Het BHC staat achter haar keuze om te investeren in de technieken van de toekomst. Het mooie is dat ze daar nu al de vruchten van plukken. De Biesse Rover K FT heeft op de open dag volop gedraaid. En er is sindsdien al een hogere toestroom van leerlingen en met name meer meisjes. De verwachting is dat dit alleen maar meer wordt met de high-tech demo’s die op de machine worden gegeven. Leerlingen zijn immers nieuwsgierig naar de nieuwste technologieën.

Meer info

Bezoek de website van het Baanderherencollege | Bekijk de Biesse Rover K FT | Neem contact met ons op