https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=652532&fmt=gif" />

Automation Trainee

09 juni 2020 - o.b.v. 40 uur per week

Automation Trainee

De klant heeft net een nieuwe machine bij ons gekocht. Jouw collega’s hebben de machine net bij hem op locatie geplaatst. Nu ben jij aan de beurt. Jij zorgt ervoor dat de beloofde productieaantallen gehaald worden, of zelfs nog meer. De kick om een machine softwarematig te optimaliseren, dat is waar jij het voor doet. Ga jij met onze klanten in gesprek en speel jij met de juiste parameters, zodat zijn nieuwe machine optimaal draait? Wij maken graag kennis met je!

Wat ga je doen als Automation Trainee?

Wanneer onze klanten machines bij ons hebben gekocht, zorgen wij ervoor dat de machine ook geplaatst wordt op locatie bij de klant. Vanaf hier word ook jij betrokken bij het project en bereid jij de klant voor op het softwarematige gedeelte van zijn machine. Het merendeel van jouw tijd ben je bij onze klanten. Doordat jij achterhaalt wat de klant nodig heeft, zorg je er samen met hem voor dat hij de juiste softwarematige tools krijgt die hij nodig heeft. Jij zorgt ervoor dat de machine aangestuurd kan worden met behulp van onze softwareleveranciers. Nadat de machine geleverd is, draag jij er zorg voor dat ook de software geleverd wordt. Wanneer jij aangehaakt wordt bij het project start jouw missie: het optimaliseren van de productiemogelijkheden van de aangekochte machine. Hiervoor weet jij de juiste parameters in de software te bespelen en de machine als het ware op te voeren. Wanneer er binnen de software wat misgaat, onderzoek je bij de klant op locatie of op afstand wat het probleem is en leg je de contacten met de softwareleveranciers of de machinefabrikant om de bugs in de software te verhelpen.

Tot je taken behoren verder:

 • Intern contact onderhouden met betrokken afdelingen zoals sales en service & support;
 • Gedurende het project intensief contact onderhouden met externe leveranciers;
 • Nazorg na het project voor het optimaliseren van de machines.

Wat vragen we van je als Automation Trainee?

In deze functie schakel je veelvuldig met klanten, interne afdelingen en externe leveranciers. Jouw goede communicatieve vaardigheden en jouw sociale karakter weet je dan ook gemakkelijk contact te leggen. Door de juiste vraagstelling en door te vragen weet jij wat de klant nodig heeft en kun je hem goed voorbereiden. Je weet goed met druk om te gaan en ziet commerciële kansen. Van nature ben je analytisch en sta je stevig in je schoenen.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van elektrotechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde of industriële automatisering;
 • Ervaring vanuit een soortgelijke rol is een pré, maar ook starters worden van harte uitgenodigd om te solliciteren;
 • Affiniteit met IT is een must;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • Een fulltime beschikbaarheid;
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Rosmalen, Nijmegen, Eindhoven.

Waar kom je te werken als Automation Trainee?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 80 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren onderdelen voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als Automation Trainee?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer. Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • 29 vakantiedagen.

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Solliciteer bij De Groot

Maak gebruik van onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

*Verplichte velden