https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=652532&fmt=gif" />

Servicedesk technicus Mechatronica/Engineering

23 december 2019 - o.b.v. 40 uur per week

Servicedesk technicus Mechatronica/Engineering

Een klant heeft een technisch probleem. Vanuit jouw technische kennis weet jij, op afstand, wat er nodig is om de machine weer optimaal te laten werken. Ben jij technisch sterk, klantgericht en heb je een sterk probleemoplossend vermogen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga je doen als servicedesk technicus?

Als servicedesk technicus ben jij het eerste aanspreekpunt voor de (Nederlandse) klanten. Jouw thuisbasis zal bij ons op kantoor in Rosmalen zijn, waarbij je deel uit gaat maken van een team van 5 servicedesk technici. Wanneer de klant een technisch probleem heeft, zorg jij ervoor dat de machine waar de klant mee werkt snel weer operationeel is. Vanuit jouw kennis en kunde weet jij de technische vragen over de door ons geleverde machines te beantwoorden. Doordat jij weet wat er mis kan zijn en snel schakelt is de storing weer snel verholpen. Mocht je er op afstand niet uitkomen, dan zorg jij er samen met de planners voor dat de klant geholpen wordt door een storingstechnicus en de klant alsnog snel weer aan de slag kan.

Tot je taken behoren verder:

 • inventariseren van de klantvraag en verzamelen benodigde informatie;
 • met de klant op afstand meekijken in zijn machine en/of overnemen van de machine op afstand;
 • complexere storingen bespreken met onze internationale fabrikanten;
 • informatie verzamelen voor overdracht naar een technisch specialist op locatie;
 • lezen en analyseren van elektrotechnische schema’s.

Wat vragen we van je als servicedesk technicus?

Als servicedesk technicus zie je technische problemen als uitdaging en bent ervan overtuigd dat jij en jouw collega’s dit probleem voor de klant op kunnen lossen. Je hebt een sterke technische affiniteit en leert graag bij over de techniek in de machines. Wanneer je er zelf niet uitkomt, ben je in staat de juiste informatie te verzamelen en over te dragen naar een collega in de buitendienst. Je bent begripvol voor het probleem van de klant en probeert hem/haar goed te begrijpen. Het is een zelfstandige functie en je vindt het dus ook leuk zelfstandig aan de slag te gaan.

Verder vragen we:

 • een afgeronde mbo/mbo+ opleiding, in de richting van Mechatronica, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek;
 • ervaring vanuit een soortgelijke rol is een pré, maar ook schoolverlaters worden van harte uitgenodigd te solliciteren;
 • kennis van hardware en CAD-pakketten;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • een fulltime beschikbaarheid;
 • dat je woonachtig ben in de regio Rosmalen, Eindhoven, Nijmegen.

Waar kom je te werken als servicedesk technicus?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 80 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren onderdelen voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als servicedesk technicus?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer. Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • 29 vakantiedagen

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Mike Bijster, Corporate Recruiter, via 06-28491152 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Solliciteer bij De Groot

Maak gebruik van onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

*Verplichte velden