Manager ICT

Wil jij onderdeel worden van een mooi en succesvol familiebedrijf en verantwoordelijk worden voor het verder opzetten en implementeren van onze ICT strategie? Ben jij die ambitieuze manager ICT met aantoonbare kennis en ervaring in IT strategie, kwaliteitsborging en proces verbeterprogramma’s? Heb jij ervaring op directie- en managementniveau om strategie en verbeterinitiatieven te vertalen naar realistische ontwerpen en implementaties? En weet jij wat het is om duurzaam continu verbeteren te verankeren in een dynamische technische omgeving? Dan ben jij de ICT manager waar wij naar zoeken!

Wat ga je doen als manager ICT?

Bij De Groot sta je elke dag weer voor een nieuwe uitdaging.

In deze functie ga jij ICT en de processen binnen De Groot Bewerkingsmachines verder opzetten als vaste disciplines binnen het bedrijf. Samen met het Management Team en onze ICT support collega Koen ga je de ICT strategie voor de komende jaren bepalen om onze De Groot ambities in de markt waar te kunnen maken. Je verankert bedrijfsprocessen in systemen en bent voortdurend op zoek naar hoe het beter kan. Je fungeert in deze rol als een meewerkend voorman en bent vast aanspreekpunt voor deze disciplines binnen het bedrijf.

Als ICT manager behoren tot jouw verantwoordelijkheden:

 • Het definiëren en opzetten van een De Groot ICT strategie
 • Ervaring met digitalisering, zijnde het toepassen van alle (nieuwe) technologieën in de brede bedrijfsvoering.
 • Het beheer en voortdurend verbeteren van onze ICT Infrastructuur van applicaties en het gebruik daarvan
 • Het bewaken en voortdurende verbeteren van digitale veiligheid, stabiliteit en integriteit van de applicaties, verbindingen en processen, mede door het uitvoeren van interne audits.
 • Samen met het MT innovaties op het snijvlak van automatisering en machinebesturing bij klanten ondersteunen

Als kwaliteitsmanager:

 • Gedegen en bewezen kennis van het ontwerpen, inrichten, implementeren en beheren van processen en systemen.
 • Ondersteunt de proces eigenaren bij hun continu verbetertaak
 • Het opzetten en beheren van een nog aan te schaffen kennis management systeem van het gebruik en verbindingen in kaart brengen en verbetervoorstellen aandragen.
 • Het borgen, beheren en onderhouden van de De Groot bedrijfsprocessen
 • Het uitvoeren van interne Kwaliteit Audits op de werking van processen en systemen
 • Het mede initiëren en ondersteunen van verbeterprojecten die het fundament van De Groot I.D. (onze bedrijfsidentiteit) als uitgangspunt hebben
 • Beheren van Masterdata management en services, data analyse en het ontsluiten van informatie

Wat vragen we van je als manager ICT?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in een relevante ICT richting
 • > 5 jaar werkervaring op het gebied van IT strategie, informatiebeveiliging en IT transformatie trajecten.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het leiden van multidisciplinaire projecten op het gebied van het verbeteren van bedrijfsprocessen
 • Het vermogen om vertrouwen te winnen en daarmee een sterke relatie op te bouwen met het MT van De Groot en de rest van de organisatie
 • Uitstekend analytisch inzicht en het vermogen om op basis daarvan vaak complexe vraagstukken mee te helpen oplossen
 • Oplossingsgericht ingesteld, hands-on, waarbij de mens niet uit het oog wordt verloren
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Waar kom je te werken als manager ICT?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 100 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren spare parts voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als manager ICT?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • Een telefoon en laptop van de zaak;
 • 8% vakantiegeld;
 • 29 vakantiedagen.

Kortom, wij bieden een rol met veel vrijheid én daarbij een mooie uitdaging om vorm te geven aan veranderingen en verbeteringen in een op de toekomstgerichte organisatie met een informele werksfeer

Wil je niet kiezen voor routine maar voor een baan waarin jij jouw IT visie en ambities kwijt kunt? Reageer dan nu of maak een afspraak voor een vrijblijvende kop koffie in ons mooie kantoorpand in Rosmalen!

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je onze HRM-specialist Merel Lankhaar bellen of en Whatsapp sturen via 06 8244 6460 of reageer direct via onderstaand formulier.

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc
De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.