Vacature accountmanager bewerkingsmachines Noord-Holland

Samen gáán voor het beste resultaat: als het gaat om targets behalen of tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Een zelfstandige maar zeker ook afwisselende en uitdagende functie. Worden de targets overtroffen, dan tikt de riante bonusregeling lekker aan.

 • Vakgebied: Hout- en kunststofbewerkingsindustrie (voornamelijk interieurbouw & timmerindustrie)
 • Werkveld: Regio Noord-Holland
 • Draaiuren: 40 uur per week

Eigenschappen accountmanager

Een accountmanager buitendienst met 3-5 jaar ervaring in (koude) acquisitie en relatiemanagement. De accountmanager beschikt over een afgeronde relevante mbo-opleiding, is vloeiend in Nederlands en Engels (Duits pré) en heeft affiniteit met houtbewerking en techniek. Daarnaast zijn de competenties: gedreven, flexibel en communicatief vaardig voor de accountmanager vanzelfsprekend. Een echte persoonlijkheid met 'start-up'-mentaliteit wiens ambitie en extraverte, doortastende en zelfstandige gedrag de basis vormen. Een sterke gesprekspartner, wiens woorden zowel verfrissend creatief als commercieel krachtig zijn en een gezonde balans hebben tussen gezellige praat en commercialiteit.

Werkdagen als accountmanager bewerkingsmachines Noord-Holland

De accountmanager is primair verantwoordelijk voor de verkoop van machines aan onze klanten in de hout- en kunststofbewerkingsindustrie (voornamelijk interieurbouwers en timmerfabrieken). Daarnaast worden verschillende klanten (zowel in grootte als in sector) veelvuldig bezocht. Enerzijds om hen zo goed mogelijk te leren kennen en te weten te komen waarin zij verder geholpen kunnen worden. Anderzijds om te zorgen dat bedrijven weten die De Groot is en wat we doen.

Los van de impact die de account manager heeft op klantbelevenis en kennisoverdracht, is de functie aantrekkelijk vanwege de diversiteit. De ene dag moet een evenement worden bijgewoond georganiseerd door Marketing, de volgende ochtend vinden klantbezoeken plaats en op de vrijdag demo's in de showroom van De Groot in Rosmalen. Zo kan mooi meteen worden aangesloten bij de befaamde vrijdagmiddagborrel.

 • Leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van het klantportfolio;
 • Onderhouden van het huidige klantportfolio en het opbouwen van lange termijn relaties;
 • Verantwoordelijk voor de voortgang van het gehele verkoopproces en de succesvolle afsluiting hiervan;
 • Klant demonstraties organiseren in de showroom in Rosmalen;
 • Het bezoeken van de fabrieken van onze leveranciers met de klant (o.a. in Duitsland en Italië).

Wat kan een accountmanager verwachten?

 • Riante bonusregeling
 • Brabantse gezelligheid & goede werksfeer
 • Extra vakantiedagen (29 in totaal)
 • Platte organisatiestructuur
 • Auto van de zaak

Team De Groot

In de baan staat de accountmanager houtbewerkingsmachines Noord-Holland zeker niet alleen. De accountmanager maakt deel uit van team De Groot, waarmee dagelijks met heel veel passie en plezier prestaties worden neergezet te behoeve van de klanten en waar Brabantse gezelligheid hoog in het vaandel staat. Er wordt samengewerkt met een team gedreven en enthousiaste accountmanagers, productspecialisten, de sales- & exportmedewerker, de coördinator verkoop binnendienst én de salesmanager. Een gezellige en hechte groep waar af en toe ook goede grappen gemaakt worden. Bovendien trekt de accountmanager af en toe op met het Marketingteam. Maar eigenlijk alleen wanneer ze iemand nodig hebben voor een van hun befaamde video's ;).

Daarnaast heerst er bij De Groot een goede werksfeer. Met versbereide lunches, wekelijkse borrels, legendarische De Groot feesten en de leukste teamactiviteiten georganiseerd door onze geweldige personeelsvereniging. De Groot is een platte organisatie in de breedste zin van het woord. Zo drinkt het managementteam inclusief de Algemeen Directeur gezellig een biertje mee op de vrijdagmiddag.

Eenvoudig solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? Vul in onderstaand formulier je naam, e-mailadres, telefoonnummer en een link naar je LinkedInprofiel, en we nemen contact met je op. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Merel Lankhaar (HR Business Partner) op 073 303 7753 of via [email protected]