Accountmanager Noord Nederland

Vrijheid, klanten, techniek, adviseren, verkopen. Dat zijn kernwoorden die jouw ideale baan omschrijven. Jij weet hoe het reilt en zeilt in Noord-Nederland, daar waar wij op zoek zijn naar een Account Manager. Bij ons ga je aan de slag met het verkopen van bewerkingsmachines voor de hout- en kunststofindustrie. Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw salescarrière? Wij maken graag kennis met jou!

Wat ga je doen als Accountmanager Noord Nederland?

Geen dag zal hetzelfde zijn, waarbij jij de vrijheid krijgt jouw agenda zelf invulling te geven. 

Je bent primair verantwoordelijk voor de verkoop van machines aan onze klanten in de hout- en kunststofbewerkingsindustrie. Voordat je tot een verkoop komt ben je veelvuldig bezig met het bezoeken van onze klanten, om hen zo ook goed mogelijk te leren kennen en weten waarin wij hen verder kunnen ontzorgen. Na een gedegen inwerkperiode waarin je onze organisatie, de machines en de markt leert kennen ga je zelf op pad in jouw regio. Je fungeert als een sterke gesprekspartner voor onze klant, waarbij je ook verder ondersteund wordt door onze interne organisatie. Wij vinden de relatie met onze klant belangrijk en je weet dan ook een goede relatie met klanten op te bouwen of verder uit te breiden.

Tot je taken behoren verder:

 • Maken van passende offertes voor de klant;
 • Productkennis verhogen door interne trainingen of zelfstudie;
 • Bijhouden van het CRM-systeem (AFAS);
 • Het bijhouden van administratie omtrent de klantbezoeken;
 • Het bezoeken van de fabrieken van onze leveranciers, met de klant;
 • Klant demonstraties organiseren in de showroom in Rosmalen;
 • Contact met relaties in de regio Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland onderhouden.

Wat vragen we van je als Accountmanager Noord Nederland?

Als Account Manager heb je veelvuldig contact met onze klanten. Het spreekt voor ons dan ook voor zich dat je communicatief sterk bent. Je weet wat het is om hard te werken en werkt resultaatgericht. Belangrijk is dat wanneer je er zelf even niet uitkomt, je durf te vragen, we helpen je graag verder. Je vindt het fijn onderweg te zijn en loopt gemakkelijk bij (potentiële) klanten binnen. Wanneer een klant graag een demonstratie van een machine wil, doen we dit vanuit ons democenter in Rosmalen. We vragen dan ook bereidheid tot reizen naar Rosmalen.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde mbo/mbo+ opleiding, bij voorkeur in een technische richting;
 • Minimaal 3 jaar ervaring vanuit een soortgelijke functie;
 • Ervaring binnen een technische branche is een must;
 • Ervaring binnen de interieurbouw en/of timmerindustrie is een pré;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • Een fulltime beschikbaarheid;
 • Dat je woonachtig ben in de regio Friesland of Groningen.

Waar kom je te werken als Accountmanager Noord Nederland?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 80 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren spare parts voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als Accountmanager Noord Nederland?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • Auto van de zaak
 • Telefoon en laptop van de zaak
 • Bonusstructuur
 • 8% vakantiegeld
 • 29 vakantiedagen

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Merel Lankhaar via 06 8244 6460 of reageer direct via onderstaand formulier.

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc
De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.