Automation Trainee

De klant heeft net een nieuwe machine bij ons gekocht. Jouw collega’s hebben de machine net bij hem op locatie geplaatst. Nu ben jij aan de beurt. Jij zorgt ervoor dat de beloofde productieaantallen gehaald worden, of zelfs nog meer. De kick om een machine softwarematig te optimaliseren, dat is waar jij het voor doet. Ga jij met onze klanten in gesprek en speel jij met de juiste parameters, zodat zijn nieuwe machine optimaal draait? Wij maken graag kennis met je!


Wat ga je doen als Automation Trainee?

Jouw missie: het optimaliseren van de productiemogelijkheden van de aangekochte machine.


Wanneer onze klanten machines bij ons hebben gekocht, zorgen wij ervoor dat de machine ook geplaatst wordt op locatie bij de klant. Vanaf hier word ook jij betrokken bij het project en bereid jij de klant voor op het softwarematige gedeelte van zijn machine. Jij zorgt ervoor dat de machine aangestuurd kan worden met behulp van onze softwareleveranciers. Nadat de machine geleverd is, zorg jij ervoor dat de software geleverd wordt. Jouw missie: het optimaliseren van de productiemogelijkheden van de aangekochte machine. Het geeft je een kick om de machines te optimaliseren op softwarematig vlak. Je bent zelf niet aan het programmeren, maar zorgt ervoor dat wat de klant wil (of zelfs nog meer) gebeurt. Hiervoor weet jij de juiste parameters in de software te bespelen en de machine als het ware op te voeren. Wanneer er binnen de software wat misgaat, onderzoek je bij de klant op locatie of op afstand wat het probleem is en leg je de contacten met de softwareleveranciers of de machinefabrikant om de bugs in de software te verhelpen. Als Trainee start je met een uitgebreid opleidingstraject binnen onze organisatie met op termijn diverse doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan een rol als Automation specialist of Productspecialist. Daarnaast kun je ook altijd horizontaal doorgroeien, door bijvoorbeeld meer kennis te krijgen over andere machine types of specifieke bewerkingen. Wanneer je net start met je carrière ben je eerst veel bij ons op kantoor in Rosmalen. Daarna draai je ongeveer 2 tot 3 projecten tegelijk waarbij je 70 tot 80% van je tijd bij de klant bent.

Tot je taken behoren verder:

 • Intern contact onderhouden met betrokken afdelingen zoals sales en service & support;
 • Gedurende het project intensief contact onderhouden met externe leveranciers;
 • Nazorg na het project voor het optimaliseren van de machines;
 • Met externe softwarepakketten de machine(s) kunnen aansturen.

Wat vragen we van je als onderhoudstechnicus?

In deze functie schakel je veelvuldig met klanten, interne afdelingen en externe leveranciers. Jouw goede communicatieve vaardigheden en jouw sociale karakter weet je dan ook gemakkelijk contact te leggen. Door de juiste vraagstelling en door te vragen weet jij wat de klant nodig heeft en kun je hem goed voorbereiden. Je weet goed met druk om te gaan en ziet commerciële kansen. Van nature ben je analytisch en sta je stevig in je schoenen.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van elektrotechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde of industriële automatisering;
 • Ervaring vanuit een soortgelijke rol is een pré, maar ook starters worden van harte uitgenodigd om te solliciteren;
 • Affiniteit met IT is een must;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • Een fulltime beschikbaarheid;
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Rosmalen, Nijmegen, Eindhoven.

Waar kom je te werken als Automation Trainee?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 100 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren spare parts voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als Automation Trainee?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • 29 vakantiedagen
 • Diverse doorgroeimogelijkheden na het doorlopen van je traineeship. 

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Merel Lankhaar, onze HRM-specialist via 06 8244 6460 of reageer direct via onderstaand formulier.

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc
De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.