CNC specialist

Jij bent de specialist wanneer het gaat om CNC-bewerkingsmachines. Waar een ander een probleem zou zien, zie jij juist een uitdaging. Vanuit jouw specialisme zorg jij ervoor dat de machines, die we net uitgeleverd hebben bij de klant, zo snel mogelijk in productie draait. Kom jij ons team met ervaren specialisten versterken? Wij maken graag kennis met je!

Wat ga je doen als CNC Specialist?

Als CNC Specialist ben jij medeverantwoordelijk voor de inbedrijfstelling van onze CNC-bewerkingsmachines bij de klant.

Daarnaast voer je softwarematig onderhoud uit en ben je de specialist op het gebied van algemene innovaties aan onze geavanceerde CNC-bewerkingsmachines. Wanneer onze technici de machine bij een klant hebben geplaatst, ben jij degene die op locatie bij de klant om de machine softwarematig af te stellen. Vervolgens verzorg jij een uitgebreide uitleg aan de klant over deze machine en los je eventuele bijkomende problemen op. Waar nodig voer je ook (klein) hardware matig onderhoud uit. Een groot deel van jouw werkzaamheden zijn op het gebied van software, waarbij je zelf oplossingen bedenkt voor de klant en macro’s schrijft/programmeert. Het overige gedeelte ben je onder andere bezig met het oplossen van storingen en het aansturen van interne medewerkers op productspecialisme.

Tot je taken behoren verder:

 • Ontwikkelen van complexe software voor de machines en gebruikers;
 • Geven van (uitgebreide) instructies aan gebruikers;
 • Borgen van de voortgang van de projecten op locatie bij de klant;
 • Opstellen eindrapportage bij afronding van een project;
 • Koppelingen maken met externe CAD/CAM-pakketten en het testen hiervan;
 • Scholen en toetsen van de klant op onze eigen locatie of die van de klant;
 • Op maat programmeren van oplossingen voor de klant.

Wat vragen we van je als CNC Specialist?

Je bent technisch sterk, maar vindt het daarnaast ook leuk om met meerdere partijen samen te werken en even uit de techniek te stappen. Doordat je communicatief sterk bent, weet je goed en helder te communiceren naar onze klanten, jouw collega’s en samenwerkingspartners. Waar nodig geef je hierbij ook de grenzen aan. Je weet goed de rust te bewaren, kunt goed coördineren en bent in staat het overzicht te houden over het gehele implementatieproces van een machine. Tevens heb je een sterk probleemoplossend vermogen. Doordat onze klanten door heel Nederland bevinden, vragen we wat flexibiliteit van je.

Verder vragen we:

 • Een hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding in de richting van Industriële Automatisering, Informatica, Elektrotechniek of Mechatronica;
 • Zeer goede omgang met computers, besturingssystemen, netwerken, filesharing, etc.;
 • Ervaring vanuit een soortgelijke functie. Kennis van de kunststof/hout/plaatindustrie in een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

Waar kom je te werken als CNC Specialist?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 80 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren spare parts voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als CNC Specialist?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • Een telefoon en laptop van de zaak
 • Auto van de zaak
 • 8% vakantiegeld
 • 29 vakantiedagen

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Merel Lankhaar via 06 8244 6460 of reageer direct via onderstaand formulier.

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc
De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.