Werkplaatstechnicus

Na de aankoop van een nieuwe machine, ruilt de klant soms een gebruikte machine in. Aan jou de taak de machine tiptop in orde te maken en klaar te maken voor een nieuwe gebruiker. Door jouw elektrotechnische en mechanische inzicht weet jij wat hiervoor nodig is. Ben jij de gestructureerde technicus, die tevens ook goed voor onze werkplaats zorgt? Wij gaan graag het gesprek met je aan!

Wat ga je doen als Werkplaatstechnicus?

Primair ben jij verantwoordelijk voor het reviseren en gereed maken van gebruikte standaard- en CNC-machines.

Jouw dagen zijn nooit hetzelfde. Het ene moment verricht je een 0-meting aan een net binnengekomen machine, het andere moment ben je bezig met het geven van een demo aan een klant. Primair ben jij verantwoordelijk voor het reviseren en gereed maken van gebruikte standaard- en CNC-machines. Met een 0-meting onderzoek je wat er nodig is om de machine weer in orde te maken. Na het monteren van eventuele nieuwe onderdelen, zorg je ervoor dat de machine ook optisch er netjes uitziet. Ook kleine werkzaamheden in en rondom onze gebouwen behoren tot jouw takenpakket, wat het werk nog afwisselender maakt. Samen met een vaste collega ben je werkzaam in onze werkplaats en zorg je er dan ook samen voor dat de werkplaats aan het einde van de dag netjes en opgeruimd is. Samen met onze Process Engineer bespreek je wat de dag jou gaat brengen. Om je wegwijs te maken in onze machines, word je ingewerkt door een van onze ervaren technici die jou de ins en outs van de machines laat zien.

Tot je taken behoren verder:

 • Tijdig bepalen welke onderdelen er nodig zijn en hiervoor contact leggen met onze spare parts medewerkers;
 • Eventuele andere werkzaamheden oppakken, wanneer het werk hierom vraagt;
 • Begeleiden van stagiairs in de werkplaats.

Wat vragen we van je als Werkplaatstechnicus?

Als werkplaatstechnicus ben je breed technisch geïnteresseerd. Je werkt aan zowel elektronische als mechanische onderdelen en hebt tevens met pneumatiek te maken. Je vindt het dan ook leuk aan zowel fijne als grove techniek te werken. Doordat je flexibel bent, vind je het geen probleem wanneer de situatie daar om vraagt, om ad hoc te schakelen naar een ander project of werkzaamheden. Van nature werk je gestructureerd en netjes en zorg je goed voor onze werkplaats.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding, bij voorkeur in de richting van elektrotechniek of mechatronica;
 • Ervaring vanuit een soortgelijke rol, of bijvoorbeeld als technicus/monteur in de buitendienst;
 • Ervaring met zowel mechanische of elektrotechnische vraagstukken. Het lezen van een elektrotechnisch schema is voor jou geen probleem;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Een fulltime beschikbaarheid;
 • Dat je woonachtig ben in de regio Rosmalen, Nijmegen, Eindhoven.

Waar kom je te werken als Werkplaatstechnicus?

Sinds 1978 zijn wij dé expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Met ruim 80 medewerkers leveren wij zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines van de beste fabrikanten. We leveren spare parts voor deze machines en verzorgen ook service op de door ons geleverde machines.

Werken bij De Groot Bewerkingsmachines, een hecht Brabants familiebedrijf, voelt als thuiskomen. Wij zetten de klant en onze medewerkers centraal. Onze organisatie kenmerkt zich enerzijds door de betrokkenheid van onze medewerkers, waar we met zijn allen werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Anderzijds kenmerken wij ons door onze sterke technische kennis en onze platte organisatiestructuur, waardoor wij snel kunnen schakelen. Door onze expertise, service- en klantgerichtheid kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de klant, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemen en hard werken doen we graag, maar geloven in welverdiende ontspanning. Zo hebben wij ons eigen café voor onze vrijdagmiddagborrels en organiseren we regelmatig leuke events voor onze medewerkers en onze klanten.

Wat bieden we je als onderhoudstechnicus?

Allereerst een leuke, uitdagende baan binnen een gedreven en betrokken organisatie met een informele sfeer.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

We zorgen voor een gedegen inwerktraject waarin je onze organisatie, maar ook onze machines goed leert kennen. Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • 29 vakantiedagen

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Merel Lankhaar via 06 8244 6460 of reageer direct via onderstaand formulier.

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc
De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd:jpg, jpeg, png, webp, gif, svg, bmp, tiff, tif, eps, webm, mkv, flv, ogv, ogg, mov, mp4, avi, wmv, pdf, aac, mp3, wav, flac, oga, wma, txt, doc, ico, zip, rar, psd, docx, doc

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.