De nieuwe Winline Dutch Edition

Het is tijd voor de tweede generatie van de succesvolle Biesse Winline! Hét CNC bewerkingscentrum voor de timmerfabriek met veel kleinere diverse series. De doorgevoerde verbeteringen zijn onder andere een verbeterd frame, vernieuwde kap en een nieuwe, compact, sterkere spindel.

Eind juni zal de nieuwe machine gepresenteerd worden aan het grote publiek en vanaf september is deze ook te bekijken in de showroom van De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen.

De Dutch Edition

De Groot heeft van deze vernieuwde Winline een 'Dutch Edition' gemaakt. Door de specifieke samenstelling, met slechts 3 vastomlijnde opties, is voor het eerst een instapmodel voor de timmerindustrie gecreëerd waaraan niks ontbreekt. De Winline Dutch Edition is perfect voor conventioneel functionerende timmerbedrijven tot 5 medewerkers die de eerste stap maken in CNC bewerken. Voor een interessant investeringsbedrag kun je een machine aanschaffen die slim, eenvoudig, snel en flexibel is. Dit leidt niet alleen tot een verhoging in productiekwaliteit maar ook in marge. In tijden waar personeel schaars is, is deze investering snel terug te verdienen.

Compacte bouwwijze

Door de compacte bouwwijze, past de Winline Dutch Edition vrijwel overal. De in- en uitvoer zitten boven elkaar en is geschikt voor delen tot 3200 mm. Op de invoerbuffer is plek voor 13 stuks. Ook is deze voorzien van technologie die alle delen ter controle vóór het bewerken opmeet. Bovendien kan de in- en uitvoer de stukken autonoom en met uiterste precisie laden, positioneren en ontladen.

Ondanks de compactheid is aan alles gedacht. Het multicentrum heeft een hoge flexibiliteit door de 22 of 44-positie gereedschapswisselaar. Daarnaast is de machine uitgerust met een industriële 5-assige electrospindel (21.6 kW). Ook is het mogelijk meerdere delen tegelijk te bewerken. De machine kan naar keuze uitgebreid worden met een barcodescanner en labelprinter.

Bewerking van raam- en deurdelen

De werktafel is bestemd voor lineaire bewerking van raam-, deur- en kozijndelen op maat, zelfs toogdelen. Het is mogelijk componenten tussen de 210 – 3600 mm lang, 20 – 150 mm hoog en 25 – 260 mm breed te bewerken.

Perfect instapmodel

Voeg aan dit alles de intuïtieve, awardwinning en gebruiksvriendelijke software van b_Solid toe en je hebt dé kant-en-klare start voor het CNC-bewerken van ramen, deuren en kozijnen. Met een vast pakket aan installatie en scholing ben je snel operationeel. De nieuwe Winline Dutch Edition is klaar om zijn werk te doen.

Voorreservering maken

Vanwege de huidige drukte in de markt is het mogelijk een voorreservering te maken voor de Winline Dutch Edition. Zo verzeker je jezelf ervan dat je de machine dit jaar nog hebt draaien. Neem hiervoor contact met ons op via aanvragen@degroot.nl of 073 547 1300.
Op de hoogte blijven? 
Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en je krijgt als eerst al het nieuws rondom de Winline Dutch Edition in je inbox.