Altendorf & De Groot Bewerkingsmachines

Al meer dan 115 jaar worden door de firma Altendorf uit Duitsland topkwaliteit formaatzagen gemaakt. Sterker nog, Wilhelm Altendorf heeft in 1906 de formaatzaag uitgevonden. Innovatie na innovatie zorgt ervoor dat ze tot op de dag van vandaag marktleider zijn. De Groot is exclusief dealer van Altendorf in Nederland en België.

De Altendorf Hand Guard serie

De Hand Guard van Altendorf is een revolutie voor de veiligheid van formaatzagen. Deze formaatzaag beschikt over een preventief optisch veiligheidssysteem dat is gebaseerd op het vroegtijdig herkennen en elimineren van een mogelijk gevaarlijke situatie. 

Deze formaatzaag is in twee basismodellen beschikbaar; het SingleFlex model en het TwinFlex model. Vanuit deze basismodellen kan je de Hand Guard formaatzaag naar wens samenstellen door een keuze te maken uit verscheidene opties.

De Altendorf F45 formaatzaag serie

Met de Altendorf F45 serie heeft Altendorf een nieuw concept van formaatzagen geïntroduceerd. Je kiest voor een basisuitvoering F45 met drie verschillende soorten besturingssystemen.

Daarbij heb je de keuze uit de F45 Prodrive , de F45 Evodrive of de F45 Elmodrive. Vervolgens stel je de formaatzaag modulair samen door een keuze uit één van de vele opties, zoals bijvoorbeeld een aan-/uitschakelaar op de rolwagen en een tweezijdig zwenkende zaagaggregaat.

De Altendorf F25 formaatzaag

Voor startende bedrijven of incidentele gebruikers heeft Altendorf ook een goede oplossing, namelijk de F25 formaatzaag. Dit is een formaatzaag met de belangrijkste formaatzaag-opties en verder geen extra's. Hierdoor kun je wel de kwaliteit van Altendorf in huis, maar is de investering minder hoog als bij een F45.

Ontdek Altendorf in onze showroom

In onze showroom in Rosmalen vind je diverse modellen Altendorf formaatzagen opgesteld en aangesloten. Van de kleinste WA8 tot en met de meest uitgebreide F45 ElmoDrive en alles daartussenin. 

Naast nieuwe Altendorf formaatzagen hebben wij meestal ook enkele gebruikte modellen in Rosmalen staan. Je kunt altijd langskomen tijdens onze openingstijden, maar als je jouw bezoek even aankondigt houden we rekening met je komst en reserveren we tijd voor je. Je kunt ons bereiken via 073 547 1300.

Impressie fabriek Altendorf Minden

Al meer dan 100 jaar worden Altendorf machines gebouwd in de fabriek in Minden, Duitsland. Naast de fabriek vind je er ook het hoofdkantoor, een grote showroom en een klein museum waar de historie en ontwikkeling van de Altendorf machines goed te zien is. Hieronder een korte sfeerimpressie van de locatie: