Voorkom storingen na de vakantie: tips van De Groot

Voorkom storingen na de vakantie: tips van De Groot

Na een welverdiende vakantie kan het voorkomen dat machines na langdurige stilstand enige problemen vertonen. Om ervoor te zorgen dat uw machine soepel en zonder complicaties weer opstart, delen wij graag enkele waardevolle tips van onze technici van de Serviceafdeling bij De Groot.

Tips van de afdeling Service:

1. Controleer op gereedschap in de freesmotor
Het is essentieel om te controleren of er geen gereedschap meer aanwezig is in de freesmotor. Bij langdurige stilstand kan het gereedschap vast komen te zitten, waardoor problemen bij het wisselen van gereedschappen kunnen optreden. Deze tip is van toepassing op alle machines met een freesmotor.

2. Ontlucht de machine indien deze is aangesloten op lucht
Indien uw machine is aangesloten op lucht, is het raadzaam om de lucht van de machine af te halen (mits de compressor aan blijft staan). Hiermee voorkomt u mogelijke schade aan de drukvermeerderaar van de freesmotor, die kan ontstaan doordat deze continu probeert druk op te bouwen. Deze tip geldt voor alle machines met een freesmotor.

3. Vervang tijdig de BIOS of overige batterijen
Langdurige stilstand kan leiden tot lege batterijen, wat storingen bij het opstarten kan veroorzaken. Om problemen met lege batterijen na de vakantie te voorkomen, is het belangrijk om tijdig de BIOS of andere batterijen te vervangen. Deze tip is van toepassing op machines met PLC/PC-besturing.

Neem contact op bij vragen

Door deze eenvoudige maar effectieve tips op te volgen, kunt u de kans op storingen na de vakantie aanzienlijk verminderen. Zo kunt u met vertrouwen en zonder vertraging weer aan de slag met uw machinepark. Bij vragen of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

18 december 2023
Voorkom storingen na de vakantie: tips van onze Serviceafdeling
Lees hoe je storingen kan voorkomen.
20 november 2023
Investeringsvoordeel met de KIA
Behaal investeringsvoordeel met de KIA.