Weinig Conturex CNC-bewerkingscentrum

Al in 2004 is het eerste Conturex bewerkingscentrum door fabrikant Weinig en de Groot Bewerkingsmachines speciaal ontworpen voor de productie van onze typische Nederlandse kozijnen, ramen en deuren. Na de marktintroductie bij de eerste klanten in 2005, is het snel gegaan met de ontwikkelingen.

Inmiddels is de Weinig Conturex niet meer weg te denken uit onze timmerindustrie, zeker niet voor wie zijn/haar productie van kozijnen, ramen en deuren wil automatiseren.

Weinig machines

Weinig is dé massief hout specialist uit Tauberbischofsheim in Duitsland. Al in 1905 is de familie Weinig begonnen met het bouwen van machines voor de houtindustrie, om vervolgens in de vroege jaren 50 als eerste de vierzijdige schaafmachine op de markt te brengen.

Nog steeds is Weinig de specialist in machines voor het bewerken van massief hout, en met 2300 medewerkers een echte wereldspeler.

De Groot Bewerkingsmachines is sinds de begin jaren '80 exclusief dealer van Weinig in Nederland.

Wat maakt de Weinig Conturex uniek?

Dat de Conturex het eerste CNC-gestuurde bewerkingscentrum voor kozijnen, ramen en deuren ter wereld was, is natuurlijk al een hele prestatie. Maar al meer dan 15 jaar de beste en meest gewilde machine in de markt blijven, dat is ongekend. Bekijk hier enkele van de vele redenen waarom elke timmerfabriek voor de Conturex moet kiezen.

Volledig gietijzeren frame

Het frame van de Conturex is zo robuust en rigide dat alle krachten van de machine perfect verdeeld worden. Het voordeel voor jou is dat je, zelfs op de hoogste snelheid, alsnog perfecte kwaliteit krijgt. En dat doet wonderen voor jouw productieaantallen.

Minimale bewerkingsmaten

In een Conturex kun je al delen bewerken van slechts 40 mm breed, 25 mm dik en 175 mm lang. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan in jouw ontwerpen.

Weinig software

Tientallen programmeurs werken elke dag aan het optimaliseren en uitbreiden van de intelligentie achter de machines. De software die standaard meegeleverd wordt op de Conturex stelt jou in staat om data-gestuurd te werken. Koppel jouw ERP-pakket, tekenpakket en logistiek systeem en weet te allen tijde waar elk onderdeel is.

Dankzij de Weinig App Suite heb je ook alle gegevens van jouw Conturex direct op je smartphone bij de hand. Bekijk de productiegegevens van vandaag en plan onderhoud aan jouw CNC-machine gemakkelijk in.

Centrale smering en industriële airco

Dankzij een centraal smeersysteem kun je onderhoud aan jouw Conturex gemakkelijk uitvoeren. Het systeem zorgt ervoor dat je machine altijd krijgt wat het nodig heeft. Beter onderhoud betekent minder stilstand en een hogere restwaarde.

Ook de industriële airco op de schakelkast draagt bij aan zorgeloos produceren met de Weinig Conturex.

Ontdek de Weinig Conturex

We vertellen je graag in een persoonlijke kennismaking meer over de Conturex en de unieke voordelen voor jouw bedrijf. Plan een afspraak in via 073 547 1300 of stuur een mail naar aanvragen@degroot.nl.