Biesse Sophia IOT-platform

  • Machine monitoring
  • Support op afstand
  • Preventief onderhoud
  • Onderdelen bestellen

Wij zijn momenteel gesloten. Stuur een mail naar aanvragen@degroot.nl en we beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Eigenschappen Biesse Sophia IOT-platform

  • sophia
  • Biesse
Lees minderLees meer

Beschrijving

Jouw Biesse machine zit boordevol met sensoren. Deze sensoren geven een schat aan informatie over efficiëntie, machineprestaties, onderhoud en storingen. Sophia maakt deze informatie inzichtelijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor de onderhoudstechnici van De Groot. Zo zorgen we samen dat jij het maximale uit jouw Biesse haalt. We vertellen je op deze pagina graag wat meer over Sophia.

Data-gestuurd werken

We gaan steeds meer data-gestuurd werken. Personeelszaken, orderportefeuilles, kosten en nog veel meer zaken zijn al real-time in te zien. Ook de prestaties van jouw machines kun je met Sophia nu altijd inzichtelijk hebben. Hoeveel programma’s zijn er vandaag succesvol afgerond? Hoeveel tijd was de machine operationeel? Sophia geeft je het antwoord op deze en nog veel meer vragen. Zo weet je precies hoeveel beter er deze maand gepresteerd is en kun je jouw medewerkers passend belonen.

Pro-actieve support bij storingen

Een storing op jouw machine wordt pro-actief doorgegeven aan het serviceteam van De Groot. Wij kunnen de machine op ons servicecentrum uitlezen en zo al een diagnose stellen voordat we contact met jullie opnemen. In de praktijk blijkt dat dit veel tijd scheelt en dat machines sneller weer operationeel zijn.

Storingen voorkomen

Maar nog mooier dan proactieve support bij storingen is het voorkomen van storingen. De sensors van jouw Biesse weten precies als een motor teveel vermogen moet leveren voor een handeling. Het waarschuwt jou op tijd, zodat je actie kunt ondernemen op het moment dat het jou uitkomt en je onverwachte stilstand kunt voorkomen.

Ook staat het complete onderhoudsprogramma van de machine in Sophia. Het houdt de draaiuren bij en weet op basis hiervan wanneer bijvoorbeeld je koelvloeistof moet vervangen of de machine moet schoonmaken.

Service en onderdelen geïntegreerd

Sophia Parts is het online platform van Biesse waarin je alle onderdelen en handleidingen van jouw machines kunt vinden. Dit is naadloos geïntegreerd met Sophia IOT, het machine-management-systeem van Biesse. Zijn er onderdelen nodig voor onderhoud of het oplossen van een storing? Met een paar klikken bestel je ze en enkele dagen later zijn ze in huis.

Volop in ontwikkeling

Biesse en De Groot Bewerkingsmachines geloven in een data-gestuurde toekomst. Klanten die effectief gebruik maken van Sophia worden succesvoller door meer productie en lagere kosten. Samen met Biesse investeren we dan ook veel tijd en middelen in het verder ontwikkelen van Sophia. Voor jou betekent dit dat je regelmatig mooie en handige updates kunt verwachten.

Biesse Sophia IOT-platform

  • Machine monitoring
  • Support op afstand
  • Preventief onderhoud
  • Onderdelen bestellen

Wij zijn momenteel gesloten. Stuur een mail naar aanvragen@degroot.nl en we beantwoorden deze zo snel mogelijk.