Breedbandschuurmachine

Met een breedbandschuurmachine kun je gemakkelijk panelen en andere brede objecten schuren. Een breedbandschuurmachine kan naar wens worden samengesteld en zo kunnen vele verschillende schuurresultaten bereikt worden, zoals structuurschuren, borstelen of gewoon gladschuren. Minder tijd kwijt aan schuren, een mooi schuurresultaat en een schonere werkomgeving zijn het resultaat.

Aggregaten in breedbandschuurmachine


Een breedbandschuurmachine kan uitgerust worden met diverse soorten schuuraggregaten. De meest voorkomende zijn:

Contactaggregaat

Deze aggregaat werkt met een rol boven en een rol onder in de machine waar een schuurband omheen zit. Er is daarom een heel klein oppervlak wat contact maakt met het werkstuk. Deze aggregaat is geschikt voor schuren met een grove korrel.

Schuurslofaggregaat

De schuurslofaggregaat heeft één rol boven en twee rollen onder. Het oppervlak wat contact maakt met het werkstuk is daardoor veel groter. Deze aggregaat wordt vaak ingezet voor fijn schuren, ter voorbereiding op het lakken.

Combi-aggregaat

Een combinatie van de contact- en schuurslofaggregaat. Deze aggregaat heeft ook 2 rollen onder, maar kan één van de rollen optillen, waardoor er gekozen kan worden voor een klein of groot oppervlak wat contact maakt met het werkstuk, afhankelijk van het schuurwerk en het gewenste schuurresultaat.

Schaafbeitel

Met de schaafbeitel kan het werkstuk vlak gemaakt worden en daarmee worden voorbereid op het verdere schuurproces. Wanneer er wordt gekozen voor deze aggregaat, zal dit altijd de eerst unit in de machine zijn.

Borstel-aggregaat

Op de borstel-aggregaat kunnen vele verschillende soorten borstels geplaatst worden, waardoor deze rol ingezet kan worden voor bijvoorbeeld structureren, verouderen of poetsen.

Dwarsschuuraggregaat

De dwarsschuuraggregaat staat haaks op de machine, waarbij de rollen waar de schuurband omheen zit aan de zijkant van de machine zitten. Hierdoor is het ook mogelijk om de werkstuk in de dwarsrichting te schuren.

Zijschuuraggregaat

Het schuren van de zijkanten van een werkstuk kan gedaan worden met de zijschuuraggregaat.

Robotarm

Het is ook mogelijk om een breedbandschuurmachine met robotarm in te zetten. Het paneel wordt gescand en zo wordt een schuurpatroon vastgesteld. De robotarm kan wisselen tussen diverse soorten schuurunits voor een optimaal schuurresultaat.

Nieuwe en gebruikte breedbandschuurmachine


De Groot Bewerkingsmachines verkoopt nieuwe breedbandschuurmachines van Biesse Viet. Dankzij jarenlange ervaring en continue optimalisatie en innovatie van de machines, zijn de machines van topkwaliteit.

Met enige regelmaat ruilen wij ook gebruikte breedbandschuurmachines in. Hou hiervoor onze pagina met gebruikte houtbewerkingsmachines in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Breedbandschuurmachine samenstellen

De juist configuratie van een breedbandschuurmachine is per toepassing verschillend. We helpen je graag te ontdekken welke configuratie het best bij jou past. Maak een afspraak met één van onze specialisten via onderstaande gegevens.

Tel: +31 73 547 1300  (optie 1)
E-mail: aanvragen@degroot.nl
Adres: Vinkenveld 3, 5249 JN, Rosmalen

Openingstijden:
Ma-vr: 08.30 - 17.00 uur
Za: 08.30 - 12.00 uur