Lengte-aanslag zaagmachine

Bij de stationaire afkortzaag wordt vrijwel altijd gekozen voor een rollenbaan met lengte-aanslag. Deze zijn, net als de afkortzagen, verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Op deze pagina vind je de verschillende soorten rollenbaan voor jouw zaagmachine op een rij.

Handmatige lengte-aanslag

Er zijn twee manieren om de lengte-aanslag handmatig in te stellen, door de aanslag zelf te verschuiven of door het gebruik van een handwiel die via een ketting aan de lengte-aanslag gelinkt is.
Het aflezen van de maat kan bij een handmatige lengte-aanslag door middel van een liniaal of met een digitale uitlezing.

Bij De Groot vind je handmatige lengte-aanslagen van Beck en Graule.

Bekijk onze machines

Automatische lengte-aanslag

Het automatisch instellen van jouw lengte-aanslag is zeer aantrekkelijk als je vaak wisselt van maten. De maat wordt ingesteld via een toetsenbord of een display en de lengte-aanslag gaat automatisch naar de maat.

Zwaardere uitvoeringen van de automatische lengte-aanslag kunnen ook uitgevoerd worden met een opduwer. Deze kan het materiaal zelf op de gewenste lengte brengen. Dit is vooral ideaal als je vaak zware balken moet afkorten.

Je kunt bij ons automatische lengte-aanslagen kopen van Beck, Graule, Weinig en Tigerstop.

Bekijk producten

Tigerstop lengte-aanslag

Wanneer we het over een automatische lengte-aanslag hebben, wordt er vaak gesproken over Tigerstop. Deze naam staat dan ook synoniem voor een automatische lengte-aanslag. Maar er is natuurlijk meer beschikbaar. Voor gebruik met zware balken en lange lengtes wordt er vaker gekozen voor de EASYSTOP van het degelijke Duitse merk Weinig omdat deze robuuster en duurzamer zijn.

Bekijk Easystop

Meer weten over lengte-aanslagen?

Wij beantwoorden jouw vragen graag! Dat kan telefonisch, maar je bent ook van harte welkom om bij ons in de showroom te komen kijken. 

Tel: +31 73 547 1300  (optie 1)
E-mail: aanvragen@degroot.nl
Adres: Vinkenveld 3, 5249 JN, Rosmalen

Openingstijden:
Ma-vr: 08.30 - 17.00 uur
Za: 08.30 - 12.00 uur