S&S Pressen & De Groot Bewerkingsmachines

S&S Maschinenbau werd in 1968 opgericht als een handelsbedrijf door Richard Schafberger en Franz Sprödhuber. Zij begonnen met de handel in machines en gereedschappen gericht op de houtverwerkende industrie. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een specialist in het produceren van handmatige, halfautomatische of volautomatische persen. Doordat S&S jaar in jaar uit komt met innovaties op het gebied van geautomatiseerde persmachines, is het uitgegroeid tot een gerespecteerde naam binnen de timmerindustrie. De Groot is exclusief dealer van S&S in Nederland.

De S&S Super automatische opsluitbank

De S&S Super is een automatische kozijnpers waarbij het mogelijk is om afzonderlijke balken in de pers te plaatsen, zonder deze vooraf te verbinden. 

De machine past zich zelf aan op de maat en de verdere instellingen vinden plaats nadat de afzonderlijke balken in het persoppervlak zijn geplaatst. Het is niet nodig om de balken op te schuiven, dit doet de kozijnpers zelf. Deze technisch geavanceerde opsluitbank zorgt voor een consistente eenmansbediening in de prestatiegerichte raamfabriek.

Kortom een universele kozijnpersmachine met automatische maataanpassing, waardoor er geen voormontage nodig is.

Bekijk de S&S Super

De S&S Bavaria semi-automatische opsluitbank

Met de S&S Bavaria kozijnpers heb je het perfecte instapmodel als het gaat om halfautomatische opsluitbanken. Met de S&S Bavaria ervaar je minimale insteltijden doordat de maataanpassing en het persen in één handeling plaatsvinden.

De gesloten pershoeken in combinatie met de cilinders met lange slag maken het mogelijk om alle kozijnvormen in alle maten gemakkelijk te persen: hellend, extern geprofileerd, met spiegels en balken, enz. Met deze semi-automatische kozijnpers is alles mogelijk. De machine is ook met één druk op de knop van handmatig naar automatisch te verstellen, wat laat zien dat de kozijnpers een goede gebruiksvriendelijkheid heeft.

Bekijk de Bavaria

S&S maatwerk automatische opsluitbanken

Als familiebedrijf gespecialiseerd in opsluiten is het bij S&S Maschinenbau ook mogelijk om een automatische opsluitbank op maat te bestellen. Op basis van jouw wensen en jouw producten wordt de ideale opsluitbank ontworpen en gemaakt. Bekijk hier een voorbeeld van de S&S BPel 2000, een opsluitbank met een automatische perscyclus en uitloopbaan. Van het kleinste kozijn tot het grootste, met gemak wordt door slechts één operator het opsluitproces voltooid.

Interesse in een maatwerk S&S opsluitbank? Neem contact op met onze specialisten, we helpen je graag.