Biesse Rover CNC balkentafels

  • Ontdek diverse soorten balkentafels en klemsystemen voor elk type werk

Eigenschappen Biesse Rover CNC balkentafels

  • 800.rvb001
  • Biesse
Lees minderLees meer

Beschrijving

Met een balkentafel op jouw Biesse Rover CNC-freesmachine ben je zeer flexibel in je bewerkingen. Er zijn verschillende soorten balken en soorten vacuüm-/klemsystemen. Met het CFT-systeem van Biesse kan een balkentafel zelfs omgebouwd worden naar vlakke tafel. Op deze pagina willen we jou graag een inkijk geven in de mogelijkheden.

Soorten balken

ATS (Advanced Table-Setting System)

Met ATS kun je de balken handmatig positioneren. De cups zet je ook handmatig op de juiste plek. Hierbij moet je dus zelf de uiteindelijke opmetingen van het werkstuk berekenen en zo zorgen dat de frees niet door de cups gaat frezen. Dit systeem is geschikt voor bedrijven die veel dezelfde producten maken en dus niet zo vaak hoeven om te stellen.

SA (Set Up Assistence)

Bij deze balken doe je de positionering alsnog handmatig, maar de machine helpt je om de balken en cups op de juiste plek te zetten. Zo kun je de anti-botsing controle in de software gebruiken en blijven je cups goed beschermd.

EPS (Electronic Positioning System)

Wanneer je de balkentafel regelmatig omstelt is het EPS-systeem ideaal. Hiermee worden de cups en balken automatisch op de juiste positie gezet. Ook hierbij kan de botsingcontrole worden uitgevoerd. EPS kan eventueel uitgebreid worden met FPS (Feedback Positioning System) waarbij er vanuit de actuele positie gewerkt kan worden en niet vanuit een nul-punt. Hiermee werkt het systeem sneller.

XPS (Extreme Positioning System)

Voor alle bedrijven die tussen elke bewerking omstellen is een XPS-tafel de beste keuze. Hierbij kunnen de cups onafhankelijk van elkaar gepositioneerd worden, waardoor de tafel binnen enkele seconden op de juiste positie staat.

Soorten cups

Vacuümcups

Voor het vast positioneren van vlakke platen zijn de vacuümcups zeer geschikt. De cups kunnen het werkstuk aanzuigen middels een vacuüm en zo ligt de plaat zeer vast. De cups zijn verkrijgbaar in hele of halve variant, zo kun je altijd maximale ondersteuning bieden.

Vacuümklemmen

Voor het bewerken van balken en smalle werkstukken zijn vacuümklemmen de beste keuze. De klemmen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten: vierkant, rond, groot, klein, enzovoorts. Voor elke soort bewerking is een juiste klem beschikbaar.

De vacuümklemmen zijn ook verkrijgbaar in een horizontale variant.

Ervaar de soorten balkentafels en cups

In onze showroom in Rosmalen kun je de verschillen tussen diverse balkentafels en cups bekijken en testen. Neem gerust jouw werkstukken mee, zodat we samen kunnen kijken wat voor jou het meest geschikt is. Je kunt een afspraak maken voor een demo via 073 547 1300.