Met jou...

...slimmer produceren.

Automation traineeship

Ben jij net afgestudeerd of heb jij enkele jaren werkervaring en wil jij jezelf verder ontwikkelen in de techniek? Heb jij affiniteit met IT, werk jij graag met mensen en houd jij van afwisseling? Kies dan voor het Automation traineeship binnen De Groot Bewerkingsmachines! Met dit traineeship leiden wij je op en vergroten wij jouw technische kennis en skills die je in de praktijk brengt richting onze klanten.

Zodra je binnen De Groot aan de slag gaat als Automation Trainee helpen wij jouw verder ontdekken welke richting je op wilt! Wij laten jou groeien binnen een veilige omgeving met fijne collega's die altijd klaar staan om jou te helpen. Je gaat op een zoektocht naar de technische of commerciële rol die bij jou past!

Als Trainee start je met een uitgebreid opleidingstraject binnen onze organisatie met op termijn diverse doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan een rol als Automation specialist of Productspecialist. Daarnaast kun je ook altijd horizontaal doorgroeien, door bijvoorbeeld meer kennis te krijgen over andere machine types of specifieke bewerkingen. In het begin van je traineeship ben je veel bij ons op kantoor in Rosmalen om kennis over de machines, software, interne processen en ons bedrijf op te doen. Daarna draai je ongeveer 2 tot 3 projecten tegelijk waarbij je 70 tot 80% van je tijd bij de klant bent.

Wat ga je doen tijdens het Automation traineeship?

Jouw missie: het optimaliseren van de productiemogelijkheden van de aangekochte machine.

Wanneer onze klanten machines bij ons hebben gekocht, zorgen wij ervoor dat de machine ook geplaatst wordt op locatie bij de klant. Vanaf hier word ook jij betrokken bij het project en bereid jij de klant voor op het softwarematige gedeelte van zijn machine. Jij zorgt ervoor dat de machine aangestuurd kan worden met behulp van onze softwareleveranciers. 

Tot je taken behoren verder:

 • Intern contact onderhouden met betrokken afdelingen zoals sales en service & support;
 • Gedurende het project intensief contact onderhouden met externe leveranciers;
 • Nazorg na het project voor het optimaliseren van de machines;
 • Geven van presentaties en demonstraties tijdens evenementen;
 • Leveranciers bezoeken met klanten, ook voor trainingsdoeleinden;
 • Aansturen van de machine(s) door middel van externe softwarepakketten.

Met jou...

...een betere leefomgeving.

Bij De Groot hebben we de ambitie om bij te dragen aan een mooiere wereld met de producten en diensten die wij leveren. Wanneer wij ons werk goed doen krijgt het bouwen met hout een flinke impuls en kunnen we kunststoffen op de juiste manier toepassen. En dat betekent meer goede woningen, minder CO2 en minder afhankelijk van gas. Jouw rol is zorgen dat de klant zo slim mogelijk kan produceren. Je bent continu op zoek naar een slimmere manier om tot het eindresultaat te komen en je weet de juiste partijen in te schakelen om jouw ideeën te realiseren. Met jou… een betere leefomgeving!

Toelichting Automation traineeship

Tijdens het traineeship word je binnen ongeveer één jaar opgeleid binnen De Groot, marktleider in bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Je krijgt een gedegen opleidingstraject en leert, vanuit het kantoor in Rosmalen en bij de klant, ons bedrijf en productportfolio kennen. Je leert alle ins en outs van de machines kennen, onze leveranciers, markt, software, productieprocessen en materialen. Je ontwikkelt verdere skills om op klantgerichte wijze te denken, handelen en te communiceren. Je doet in dit traineeship dus veel kennis, inzichten en vaardigheden op!

Wat vragen we van je als Automation Trainee?

Je hebt een sterke technische affiniteit en leert graag bij over de ontwikkelingen en techniek in de machines. Je hebt een sociaal karakter en staat open om te leren.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde hbo of wo-opleiding in de techniek (bijv. technische bedrijfskunde, elektrotechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde of software/it);
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Beschikbaarheid van bij voorkeur 40 uur per week;
 • Je bent woonachtig binnen een straal van 40 km rondom Rosmalen.

Loop een dag mee!

Heb je interesse in een vrijblijvende meeloopdag om zelf te ervaren wat deze functie precies inhoudt? Gebruik de chatfunctie rechtonderin, stuur een mailtje naar esther.heesterbeek@degroot.nl of bel/Whatsapp naar 0617382802.

Onze kernwaarden

 • Familie – Wij gedragen ons als één familie, voelen ons thuis en iedereen is gelijk.
 • Loyaal – Wij zijn trouw en voelen ons betrokken bij ons bedrijf en onze klanten.
 • Trots - Wij zijn trots op ons bedrijf en op de prestaties die we samen leveren.
 • Gedreven - Met ons enthousiaste team zetten we ons dagelijks in voor de klant en streven wij naar de hoogste kwaliteit. We halen het beste uit onszelf, werken met passie en zijn elke dag op zoek naar verbetering.

Wil je meer weten over ons familiebedrijf? Bekijk dan ook eens deze pagina Over De Groot.

USP's Automation traineeship

 1. Persoonlijke ontwikkeling; tijdens het traineeship werk je intensief samen met het Automation team. In de beginfase heb je met regelmaat een ontwikkelingsgesprek. Hierin bespreek je hoe je de afgelopen periode hebt ervaren en wat jouw doelen zijn voor de komende periode. Zowel persoonlijk als inhoudelijk voor je functie.
 2. Meerdere trainees of beginnende specialisten aanwezig; bij De Groot hebben we meerdere beginnende specialisten en geen vaste startdatum. Dit betekent dat er altijd collega's aanwezig zijn die tegelijk met jou in opleiding zijn. Zo kan je sparren en van elkaar leren. Je staat er dus nooit alleen voor. 
 3. Ruimte voor eigen inbreng; er is veel ruimte voor jouw ideeën en inbreng tijdens het traineeship. Je bepaalt voor een groot gedeelte zelf hoe je traineeship verloopt.

Wat bieden we je als Automation Trainee?

Bij De Groot Bewerkingsmachines vind je een werkgever die écht aandacht heeft voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit de organisatie werken we graag mee aan jouw ontwikkeling, we nemen je mee in de (nieuwste) technieken en  op pad naar onze klanten om te weten wat er speelt bij de klant. We hebben een grote showroom waar we zelf met de machines kunnen werken, testen en waar we interne scholingen, klant demo's en evenementen organiseren.

Naast dat we hard werken vinden we het ook belangrijk dat we gezamenlijk ontspannen. Zo staat de vrijdagmiddagborrel in ons eigen De Groot Café vast in onze agenda. We geven graag de ruimte voor initiatieven en vrijheid en vinden het belangrijk betrokken te zijn.

Een marktconform salaris is voor ons vanzelfsprekend.

Daarnaast kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • 29 vakantiedagen;
 • Laptop en telefoon;
 • Diverse opleidings- en scholingsmogelijkheden;
 • Een platte organisatiestructuur met een open sfeer en gedreven collega's;
 • Zodra je zelfstandig als bijvoorbeeld Productspecialist of Automation specialist gaat werken, krijg je een bedrijfsauto welke je eventueel ook privé mag rijden.

Benieuwd naar jouw salaris? Gebruik (anoniem) de chatfunctie rechtsonder en krijg direct een indicatie.

Zullen we kennismaken?

Lijkt deze functie je wat? Of heb je nog vragen over de vacature? Neem contact op met Esther Heesterbeek, ze helpt je graag verder. 


Optie 1: Even bellen?

Je kunt Esther elke werkdag bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur via 0617382802.

Optie 2: Bericht

Je mag Esther 24 uur per dag appen op 0617382802 of stuur een bericht naar esther.heesterbeek@degroot.nl.

Optie 3: Formulier

Geef jouw interesse door via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.