Biesse lijmsystemen voor kantenaanlijmmachines

  • EVA en PU lijmsystemen
  • Zero-Joint techniek

Eigenschappen Biesse lijmsystemen voor kantenaanlijmmachines

  • 800.bieglu
  • Biesse
Lees minderLees meer

Beschrijving

EVA, PU, kleurlijmen, korrels of patronen, elke plaatbewerker heeft zijn eigen voorkeur voor kantaanlijmen. Voor elke wens of toepassing heeft Biesse het juiste lijmsysteem. De diverse soorten vind je op deze pagina.

Lijmbak en lijmroller

Beschikbaar op alle kantenaanlijmmachines

De standaard lijmbak van Biesse is geschikt als je langere tijd één soort lijm verwerkt, hoewel het vervangen van de lijmbak ook zeer gemakkelijk is. Met een snelle opwarmtijd kun je al binnen 10 minuten aan de slag. Dankzij het kopieersysteem wordt de perfecte hoeveelheid lijm opgebracht en is er geen direct contact tussen het paneel en de lijmroller, waardoor het paneel in perfecte conditie blijft. Wanneer de paneelhoogte verandert, is opnieuw instellen niet nodig.
Schoonmaken van de lijmbak is ook zo makkelijk mogelijk gemaakt, de gehele lijmbak is behandeld met anti-kleef coating.

Hybride lijmbak

Beschikbaar op Akron 1300Akron 1400Stream A SmartStream A & Stream B

Met de hybride lijmbak kun je gemakkelijk schakelen tussen twee soorten lijmen (EVA en PU) of twee kleuren lijm. Met dit lijmsysteem is het zeer gemakkelijk om de lijmbak schoon te maken, aangezien de lijmreservoirs een uitloop aan de onderkant hebben.
De lijmrollen hebben een automatische schoonmaakcyclus, die op basis van het aantal aangelijmde meters wordt geactiveerd.
Via het scherm van de kantenaanlijmmachine krijg je een melding als de lijm in de reservoirs bijna op is.

Voorsmeltsysteem

Beschikbaar op Akron 1300Akron 1400Stream A SmartStream A & Stream B

Voorsmeltsystemen hebben een groot reservoir waar de lijmbak telkens mee gevoed wordt. Er wordt een passende hoeveelheid gesmolten en gereed gemaakt voor gebruik en als de lijmbak leeg begint te raken, dan wordt er weer vanuit het reservoir aangevuld.
Dit systeem is vooral ideaal voor bedrijven die veel kantaanlijmen. Het bijvullen van de reservoirs is zeer gemakkelijk en het niveau is ook goed bij te houden.
Bij PU-voorsmeltsystemen is de voorsmelter ook geheel luchtdicht afgesloten, waardoor de lijm langer mee gaat.

Voorsmeltsystemen zijn ook verkrijgbaar als externe unit, waarbij de reservoirs nog groter kunnen zijn. Het lijmsysteem staat dan naast de machine en via slangen wordt de lijm bij de rollers gebracht.

Hete lucht en infrarood-systemen

Beschikbaar op Akron 1300Akron 1400Stream A SmartStream A & Stream B

Naast traditionele lijmsystemen kun je ook kiezen voor een hete lucht of infrarood systeem bij Biesse. Hierbij kun je zero-joint kantenband gebruiken. Een actieve laag op het kantenband wordt hierbij als het ware in het paneel gesmolten, waardoor een prachtige kant ontstaat zonder zichtbare lijmnaad. Op de kantenaanlijmmachines wordt dit gedaan door middel van hete lucht (AirForce-systeem) en op CNC-machines met kantenaanlijmfunctie wordt dit gedaan door middel van infraroodtechniek (RayForce-systeem).

Welk lijmsysteem past bij jou?

De juiste keuze voor een lijmsysteem is afhankelijk van jouw soort werkzaamheden en jouw productietijd. We helpen je graag het juiste systeem kiezen. Bel ons om jouw wensen te bespreken. Dat kan via 073 547 1300.