Biesse Robotsystemen (ROS)

  • Beladen en ontladen
  • Positioneren
  • Op maat samen te stellen

Wij zijn momenteel gesloten. Stuur een mail naar aanvragen@degroot.nl en we beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Leasen mogelijk

Eigenschappen Biesse Robotsystemen (ROS)

  • 800.ROS
  • Biesse
Lees minderLees meer

Beschrijving

Veel van de bewerkingsmachines van Biesse kunnen gekoppeld worden met robotsystemen, zoals beladingsrobots, positioneringsrobots en stapelrobots. Met robots kun je op een gemakkelijke manier de efficiëntie en productiviteit van jouw productie vergroten. Jouw vakmensen kun je zo inzetten voor taken waar ze écht goed in zijn. Op deze pagina geven we graag enkele voorbeelden van Biesse Robotically Operated Systems (ROS). De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Neem dus vooral contact met ons op voor specifieke wensen en vragen, we denken graag met je mee.

ROS met CNC bewerkingscentra

Of je nu een nesting- of balkentafel CNC freesmachine hebt, een robot kan dé uitkomst zijn om productiviteit van de machine te vergroten. Bij een nestingtafel kan bijvoorbeeld vòòr de machine een automatisch platenmagazijn zorgen voor de belading en een robot ná de machine voor het ontladen, stapelen en labelen.

Bij de CNC freesmachine met balkentafel kan een robot voor de belading, positionering en ontlading zorgen. Dit maakt het werk voor de operator veel lichter en zal ook het aantal beschadigingen door stoten en schuiven verminderen.

Ook een verticale CNC boor/freesmachine kan gekoppeld worden aan een robotsysteem. Naast beladen en ontladen kan de robot ook de panelen draaien, wanneer bewerking aan de onderkant nodig is.

ROS met opdeelzaag

De opdeelzaag is uitermate geschikt om gekoppeld te worden met een robot. Met een automatische platenmagazijn, zoals bijvoorbeeld de Winstore, kan de machine beladen worden. De robot zorgt vervolgens voor het positioneren en draaien van de platen. Wanneer de delen de juiste afmeting hebben, worden ze netjes opgestapeld op pallets.

ROS met kantenaanlijmmachine

Beladen, ontladen en draaien van de platen, het kan allemaal gedaan worden met slechts één robot, gekoppeld aan de kantenaanlijmmachine. De kantenaanlijmmachine zal vaak uitgerust moeten worden met een kantenbandmagazijn, zo kan de robot uren achter elkaar draaien en stapels plaatmateriaal wegwerken.

ROS met schuurmachines

De Viet breedbandschuurmachines kun je ook gemakkelijk uitbreiden met een robotsysteem. Beladen, draaien, kantelen en ontladen, vanaf nu is dat geen taak meer voor jouw vakmensen!

Meer weten over Biesse Robot Systemen?

Wil je met ons nadenken over het automatiseren van jouw productie door middel van Biesse ROS? Of wil je bewerkingsmachines koppelen aan jouw bestaande robotsysteem? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende oriëntatie. Ontdek wat mogelijk is en bereken met ons jouw terugverdientijd.

Biesse Robotsystemen (ROS)

  • Beladen en ontladen
  • Positioneren
  • Op maat samen te stellen

Wij zijn momenteel gesloten. Stuur een mail naar aanvragen@degroot.nl en we beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Leasen mogelijk