Innovatie en inzicht: de WEINIG Conturex Tour 

- april 2024

In een tijd waarin innovatie de sleutel is tot vooruitgang, hebben bedrijven een steeds grotere behoefte om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Voor De Groot Bewerkingsmachines staat het bieden van deze mogelijkheid aan hun klanten centraal. Daarom werd onlangs de WEINIG Conturex Tour georganiseerd.

Een tocht van kennis en verkenning

De WEINIG Conturex Tour bood een uitgelezen kans voor deelnemers om zich onder te dompelen in de wereld van geavanceerde houtbewerkingsmachines. De reis begon met een warm welkom bij WEINIG, waar Jeroen Vorstenbosch, productspecialist massief, namens De Groot het startschot gaf voor een tweedaags avontuur vol ontdekking en nieuwe inzichten.

De 1ste dag begon met een kennismakingsronde. Deze informele bijeenkomst bood de perfecte gelegenheid voor de deelnemers, het team van De Groot en de vertegenwoordigers van WEINIG, om elkaar beter te leren kennen. Na de groepsfoto was het tijd om dieper in de materie van de WEINIG Conturex te duiken.

Een duik in de wereld van de Conturex

Het hoogtepunt van de 1ste dag was ongetwijfeld de presentatie van Jeroen Vorstenbosch en Robert Peters over de WEINIG Conturex. Deze boeiende sessie belichtte niet alleen de evolutie van deze geavanceerde machine, maar gaf ook een diepgaand inzicht in de verschillende typen, mogelijkheden en toepassingen ervan.

Na deze verhelderende presentatie was het tijd om de fabriek van WEINIG te verkennen met een fabriekstour. De deelnemers kregen de kans om de productielijnen van dichtbij de bekijken, waar ook alle onderdelen van de machines van WEINIG zelf worden vervaardigd. Een indrukwekkend gezicht, dat de omvang van de technologische innovatie bij WEINIG benadrukte. 

Een avond vol ontspanning

Na een dag vol ontdekkingen was het tijd voor ontspanning en verbinding. De deelnemers werden getrakteerd op een rondleiding en diner in de Distelhäuser brouwerij, compleet met een selectie van bijpassende bieren. De avond werd afgesloten met gezelligheid en goede gesprekken in de hotelbar.

Verdieping op dag 2: demonstraties en inzichten

De 2de dag begon met een ontbijt, gevolgd door een kort ritje terug naar WEINIG. Deze dag stond in het teken van demonstraties en diepgaande inzichten. In Expo 1 werden deelnemers getrakteerd op een reeks demonstraties over schaven en profileren. De aftrap was op de WEINIG Cube 3, een plug-en-play vierzijdige schaafmachine. Daarna door naar de WEINIG Powermat 1500 met Powerlock waar o.a. profielen van olifanten, konijnen en egels werden geschaafd. Ondertussen gaf een technicus van WEINIG meer uitleg over de machines, drukstukken, messen, instelbaarheid, assen, omstellen, gebruiksgemak, laserlijnen en meer. De schaaf- en profileerdemonstraties werden afgesloten op de WEINIG Powermat 3000 3D waar de deelnemers achter het verschil kwamen tussen structuur schaven en 3D schaven.

Op weg naar Expo 2 werd de Opticut 450 Quantum met de Easy Scan gepasseerd. Een demonstratie op de snelst optimaliserende afkortzaag ter wereld kon niet ontbreken. De deelnemers waren vol verbazing over de snelheid.

Het hoogtepunt van de dag was echter de demonstratie om de Conturex, waarbij deelnemers van dichtbij en zelfs in de machine een blik kregen op de geavanceerde mogelijkheden van deze machine. Van klemposities tot gereedschapswissels, elk aspect werd grondig behandeld, waardoor de deelnemers een dieper begrip kregen van de mogelijkheden die de Conturex biedt. 

Het slotakkoord was voor automatisering

Na deze indrukwekkende demonstraties was het woord aan André van der Ent, processpecialist massief. Hij ging in op de nieuwste ontwikkelingen in automatisering binnen WEINIG en op de Conturex. Een aantal zaken die werden belicht waren 3D klemberekening, 3D simulatie, sponningklemmen en WEINIG App Suite (monitoren van productie-, service- en machinedata). Ook het nieuwe besturingssysteem WMC (WEINIG Machine Control) werd verder uitgelicht.

Met een smakelijke lunch werd de tour officieel afgesloten, waarna de deelnemers huiswaarts keerden, beladen met nieuwe kennis, inzichten en inspiratie. De WEINIG Conturex Tour markeerde niet alleen een reis van ontdekking, maar ook een belofte voor een toekomst vol innovatie en vooruitgang.

18 december 2023
Voorkom storingen na de vakantie: tips van onze Serviceafdeling
Lees hoe je storingen kan voorkomen.