‘Iedereen staat klaar voor elkaar!’

Bart is in november 2019 gestart als afstudeer stagiair bij De Groot. Hij is ondertussen bezig met het afronden van zijn opleiding High-Tech Metalektro aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Hij koos juist voor deze studie vanwege de combinatie tussen werktuigbouwkunde en mechatronica. Via een van onze klanten, waar Bart een bijbaan had, is hij voor zijn stageopdracht bij De Groot gekomen. Hij werkte daar veelvuldig met onze machines, waarna zijn interesse werd gewekt.

Bart is bij ons werkzaam vanuit onze werkplaats, waar hij bezig is met zijn eigen project. Hij werkt hier aan het verbeteren van een Conturex machine.

Iedere dag ben ik ergens anders mee bezig

‘Tijdens mijn afstudeerproject ben ik bezig met een tweedehands machine, welke ik technisch in orde aan het maken ben. Ik haal de fouten binnen de machine eruit, aan de hand van een 0-meting die ik heb gedaan bij de klant. Aan de hand van een lijst van fouten die ik opgesteld heb, zorg ik ervoor dat deze machine geoptimaliseerd wordt.

Het leukste aan deze stage vind ik de diversiteit van mijn werkzaamheden. Iedere dag ben ik ergens anders mee bezig en zie steeds meer het eindresultaat. Ik probeer een probleem eerst zelf uit te zoeken, te analyseren en op te lossen. Mocht ik er niet uitkomen, kan ik altijd mijn vragen stellen aan mijn stagebegeleider, die bij ons verantwoordelijk is voor de werkplaats. Ook de andere collega’s staan altijd voor me klaar, waardoor ik snel weer verder kan met het project. Dit is voor mij dan ook het mooiste aan het werken bij De Groot; iedereen staat klaar voor elkaar’.

Na studie aan de slag

Al tijdens deze stage hebben de organisatie en Bart naar elkaar uitgesproken ook graag na zijn studie met elkaar door te gaan. Daarnaast heeft Bart ook aangegeven graag een hbo studie te volgen, waarbij hij naast zijn werkzaamheden ook nog een deeltijd hbo studie mechatronica gaat volgen.
‘Ik vind het fijn dat ze mij de kans bieden om ook na mijn studie hier aan de slag te gaan. Na mijn studie ga ik dan ook in de buitendienst werken, waarbij ik onderhoud ga plegen aan de machines bij klanten, onderdelen ga vervangen en de software ga updaten. Dit hoop ik snel uit te kunnen breiden met het verhelpen van storingen’.

Bekijk alle vacatures

Wil jij ook werken bij De Groot? Bekijk nu of we een passende vacature voor jou hebben.

Alle vacatures