Klantcase: Table du Sud productielijn

Klantcase: Table du Sud productielijn

9 november 2021

In de werkplaats van Table du Sud in Heeze worden meer dan 200 tafels per week gemaakt. Een geweldige prestatie als je bedenkt dat het bedrijf nog maar 6 jaar jong is. Vorig jaar werd geïnvesteerd in een complete nieuwe productielijn en De Groot Bewerkingsmachines mocht, als machineleverancier van het eerste uur, deze lijn leveren. Bekijk in deze video hoe het proces verloopt en welke machines Table du Sud inzet om prachtige, duurzame tafels te maken:

Weinig Raimann JrionLine Flexirip langszaag

Een tafel van Table du Sud begint met ruwe balken. In sommige gevallen is de balk zo krom, dat deze eerst bekantrecht moet worden. Dat doen ze op de Weinig Flexirip langszaag.

Bekijk deze machine

Weinig Powermat 1500 vierzijdige schaafmachines

De twee Weinig Powermat 1500 schaafmachines, met maar liefst 6 schaafkoppen, maken in een mum van tijd de balken netjes haaks, glad en op uniforme dikte. Dit komt mede dankzij het groevenbed, wat een grotere afname mogelijk maakt. Zo worden de balken voorbereid voor het verlijmen.
Bij de sorteer-uitvoer kunnen de balken nog op een mooie volgorde gelegd worden, zodat de tekeningen van het hout goed bij elkaar passen en eventuele beschadigingen van het hout aan de kant komen die later afgezaagd of gefreesd gaat worden. De transportkarren passen er precies onder en zo kunnen de balken moeiteloos vervoerd worden naar de dubbele afkortzaag met afvaltransport.

Bekijk deze machine

Weinig Profipress L II verlijmpers

Het verlijmen van de tafel gebeurt volledig automatisch. Allereerst wordt bij het lijmstation precies de juiste hoeveelheid lijm opgebracht. Hierna wordt het tafelblad automatisch de hoogfrequent pers ingevoerd. Afhankelijk van de afmetingen van de tafel heeft de bediener keuze uit verschillende hulpstukken die zorgen dat de tafel in elkaar geperst wordt. Nadat de kap sluit worden er hoogfrequente golven op het tafelblad afgeschoten die ervoor zorgen dat de lijm binnen 5 minuten uithardt. Na het persproces wordt de tafel automatisch uitgevoerd.

Bekijk deze machine

Biesse Viet Opera 7 breedbandschuurmachines

Voor het schuren van de tafels staan twee Viet breedbandschuurmachines klaar. De eerste doorgang is om ruw te schuren. Hier worden eventuele oneffenheden die bij het persproces zijn ontstaan weggewerkt door de schaaf- en schuuras.
Na het frezen gaat het tafelblad door de tweede schuurmachine die met diverse schuur-, structureer- en borstelunits zorgt voor een perfect glad oppervlak.
De randen worden handmatig geschuurd, aangezien deze vrijwel altijd afrondingen hebben of in een ovale vorm zijn.

Bekijk deze machine

Biesse Rover A CNC freesmachines

De uiteindelijke vorm van het tafelblad wordt uitgefreesd op één van de twee CNC bovenfrezen van Biesse. Alle tafelvormen die Table du Sud levert staan hierin voorgeprogrammeerd. De bediener hoeft alleen de gewenste maten van de klant in te voeren en het freesprogramma wordt automatisch berekend.

Bekijk deze machine

Handlingsystemen

In de videopresentatie zien we diverse handlingsystemen voorbijkomen die de werknemers helpen om ergonomisch te werken. Zo wordt er gebruik gemaakt van Schmalz Jumbo vacuümheffers, een kantelstation en uiteraard heel veel transportwagens die perfect afgestemd zijn op de machines.

Meconaf IBF-afzuiginstallatie

Zeker net zo belangrijk als juiste machines, is de juiste afzuiging. Bij Table du Sud hebben we gekozen voor de Meconaf IBF-afzuiginstallatie. Deze installatie is helemaal op maat samengesteld voor de werkplaats van Table du Sud en kan tot wel 80.000 m3 per uur afzuigen.

Meer weten over onze productielijnen?

We denken graag met je mee over de juiste oplossing voor jouw bewerkingsproces. Nodig ons uit voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via 073 547 1300 of aanvragen@degroot.nl.